VATRA PROGUTALA KUĆU PORODICI ĐURIĆ SA PEŠTERI: Državni sekretar u ministarstvu za rad obećao novi dom

A. ROVČANIN

07. 12. 2023. u 23:47

PORODICI Marka Đurića sa Pešteri izgorela je kuća, sa decom ostali su pre dva dana bez krova nad glavom a debeli minus stiže. Ova informmacija pukla je “srpskim Sibirom” kao bomba, a imuni na to nisu ostali dobri ljudi.

ВАТРА ПРОГУТАЛА КУЋУ ПОРОДИЦИ ЂУРИЋ СА ПЕШТЕРИ: Државни секретар у министарству за рад обећао нови дом

A.Rovčanin

Među prvima u pomoć porodici Đurić je pritekao državni sekretar u ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Krsto Janjušević. On je u sredu posetio Markovu porodicu i obećao da će njegova familija predstojeće praznike dočekati u novom domu.

– Danas sam obišao petočlanu porodicu Đurić iz sela Krajinoviće, opština Sjenica, koja je ostala bez krova nad glavom u požaru koji se dogodio 5.decembra. Požar je teško oštetio porodičnu kuću koju je domaćin Marko sa svojom suprugom godinama gradio i u kojoj su odgajili svoje troje dece. Iako su na Pešterskoj visoravni loši vremenski uslovi, pomoć ovoj porodici neće izostati. Pored obezbeđenih osnovnih životnih namirnica, odeće, obuće za članove porodice privremeno smeštene na drugoj lokaciji, danas je dogovorena potpuna rekonstrukcija kuće u što kraćem roku, kako bi ova divna porodica opet mogla biti na okupu i dočekati predstojeće praznike u novom domu – napisao je na svom instagram nalogu Janjušević.

A.Rovčanin

Janjušević na zgarištu porodične kuće Đurića - pre Božića novi dom

Na tridesetak kilometara od Sjenice, u brdima na kraju Pešterske visoravni, gde Đurići imaju dom, život je zimi surov. Za koji dan ovde će temperatura pasti na minus desetak ili 20 stepeni, pre samo koju godinu, ovde su bili smetovi od tri četiri metra, temperatura je padala na minus 30 stepeni, a selo je bilo danima zavejano.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis