ROSI U CARSTVU IGRAČAKA: Jagodinac Miroslav Mirković godinu dana svakodnevno "lovio" lutke na aparatima

Z. GLIGORIJEVIĆ

16. 12. 2023. u 15:00

IAKO ima 63 godine, Miroslav Mirković, kamiondžija, poznatiji po nadimku Rosi, iz Jagodine, igra se kao pravo dete.

РОСИ У ЦАРСТВУ ИГРАЧАКА: Јагодинац Мирослав Мирковић годину дана свакодневно ловио лутке на апаратима

Foto: Z. Gligorijević

Već godinu dana gotovo svakodnevno "lovio" je plišane igračke na aparatima. Prema njegovoj proceni, potrošio je najmanje 70.000 dinara i sakupio više od 500 igračaka. Njegova soba prepuna je igračaka na kojima bi mu svako dete pozavidelo.

Iako teško zarađuje za život, jer vozi kamion, Rosi kaže da "merak nema cenu" i da mu nije žao nijednog dinara koji je potrošio igrajući se.

- Bilo mi je veoma zanimljivo kada "šapom" iz aparata "ulovim" igračku. Toliko sam se "navukao" da sam svakodnevno obilazio aparate. Nekada bih iz prve ulovio i to veliku igračku, a nekada bih potrošio hiljadu do hiljadu i po dinara, a ne bih uspeo da je uhvatim. Kada bih "ulovio" po deset igračaka, osećao bih veliko zadovoljstvo, a kada bih se kući vraćao praznih šaka, bio bih smušen - iskren je Rosi.

Mnogi su ga, kaže, pitali šta će mu toliko igračaka, a on bi im odgovarao da svako ima neko zadovoljstvo i pokušavao da im objasni da je to njegov hobi, kao što neko voli da peca ili ide u lov. Svako ima neko zadovoljstvo.

Mnoge poklonio i deci

MIROSLAV Mirković kaže da je poklonio više od 50 igračaka deci koja bi sa roditeljima stajala kraj aparata i iščekivala plišane mede, kuce, zeke i slično. I radost te dece kada im pokloni tek osvojenu igračku na aparatima njemu je, kaže, pričinjavala veliko zadovoljstvo.

- Kada bih se nameračio na neku igračku, nisam odustajao dok je ne bih "ulovio". Nekada nisam imao novca, a aparat je bio pun novih igračaka. Onda bih pozajmljivao od prijatelja samo da bih mogao da igram. Poslu godinu dana malo sam se zasitio igranja, pa sada ponekad "lovim" kad mi se neka igračka dopada. Ali, više ne igram sumanuto. Ako aparat uhvati i baci igračku, odustajem - veli Rosi.

Sreća je, veli, što ne živi u Nemačkoj, jer bi sav novac trošio na aparate u kojima pored igračaka može da se lovi i novac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu