UPOZORENJE IZ POLICIJSKE UPRAVE JAGODINA: Građani, ne koristite pirotehnička sredstva

Z. Rašić

20. 12. 2023. u 15:17

POČETAK novogodišnjeg praznovanja vreme je kad građani počinju masovno da koriste pirotehnička sredstva, pa iz Policijske uprave u Jagodini stiže podsećanje da se ta sredstva ne koriste jer je moguće ne samo povrediti sebe, već i osobe u blizini.

УПОЗОРЕЊЕ ИЗ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ ЈАГОДИНА: Грађани, не користите пиротехничка средства

Foto: M. Labudović

U cilju informisanja mladih o opasnosti koje upotreba pirotehničkih sredstava nosi, jagodinska Policijska uprava, u saradnji sa školama, održaće niz predavanja učenicima mlađih razreda na tu temu.

Iz Policijske uprave podsećaju roditelje da igra sa pirotehnikom može da dovede do teških povreda lica, šaka, opekotina, a u težim slučajevima i do invaliditeta.

Takođe, osim uznemiravanja građana i narušavanja javnog reda i mira, nestručno rukovanje pirotehnikom može izazvati i požare. Zakonom je izričito zabranjena upotreba pirotehnike u zatvorenom prostoru i na javnim mestima gde se okuplja veći broj osoba, kao i prodaja pirotehničkih sredstava maloletnicima.

Jagodinska PU preduzima sve mere kako bi sprečila neovlašćenu prodaju i upotrebu pirotehničkih sredstava, a sva lica koja to rade biće sankcionisana, najavljuju iz Policijske uprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave