USVOJEN PREDLOG: Budžet Grada Sombora dogodine oko pet milijardi dinara

J. L.

21. 12. 2023. u 17:27

Skupština grada usvojila je danas predlog odluke o budžetu Grada Sombora za 2024. godinu koji će iznositi skoro pet milijardi dinara.

УСВОЈЕН ПРЕДЛОГ: Буџет Града Сомбора догодине око пет милијарди динара

foto: J.L.

Budžet se planira sa razvojnim karakterom sa značajno povećanim kapitalnim ulaganjima, što će obezbediti zadržavanje određene neophodne dinamike investicione aktivnosti i samim tim omogućiti nastavak privrednog rasta. Najveći udeo u prihodima zauzimaju porezi, A najviše sredstava će se izdvojiti za komunalnu oblast ( 34,57%) i društvene delatnosti ( 25,67%).

Odbornici su usvojili predlog Odluke o pokretanju postupka realizacije projekta javno – privatnog partnerstva sa elementima koncesije za uspostavljanje rada Lemeške banje u Svetozaru Miletiću. Lemeška banja raspolaže sa prirodnom lekovitom vodom, prirodnim lekovitim blatom i blagotvornim lekovitim klimatom koji predstavljaju tri najbitnija prirodna lekovita činioca čiji su pozitivni efekti po zdravlje naučno dokazani i potvrđeni u dugoj balneološkoj praksi.

U prethodnom periodu Grad Sombor i Pokrajinska vlada su izradili nekoliko dokumentacija vezanih za analize i opravdanost realizacije ovog projekta, a prema prvim idejnim planovima, banjski kompleks bi obuhvatao: blatni blok, bazenski kompleks, obuhvaćen spa/inhalacioni blok, centar za masažu, centar za lepotu i kinezi – fitnes salu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu