PRAZNIK ZA DUŠU I OČI: U Paraćinu otvorena Novogodišnja izložba 30 umetnika (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

29. 12. 2023. u 11:55

NOVOGODIŠNjA izložba pomoravskih umetnika – slikara i vajara, otvorena sinoć u Kulturnom centru u tom gradu, postala je upravo punoletna – najavio je, u ime organizatora, direktor te ustanove Nenad Jevtić.

ПРАЗНИК ЗА ДУШУ И ОЧИ: У Параћину отворена Новогодишња изложба 30 уметника (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Posetioci mogu da pogledaju tačno 68 radova tridesetoro umetnika. U pitanju je tradicionalna praznična izložba, 18. po redu, koja će u galerijskom prostoru Kulturnog centtra ostati do kraja januara naredne godine.

- To je jedinstvena prilika da umetnici iz Paraćina i čitavog Pomoravlja predstave svoje stvaralaštvo, a za publiku - da uživa u kvalitetnim umetničkim delima. Većina radova je unikatna, a među učesnicima ove kolektivne izložbe ima poznatih akademskih umetnika i slikara, ali i početnika amatera sa čijim radom se javnost tek upoznaje, naglasio je Jevtić.

 

Boro Lekić, Života Bajkić, Srećko Zdravković, Toma Ivanović, Srbobran Kilibarda... samo su neka od prepoznatljivih slikarskih imena predstavljenih na izložbi, a svojim delima predstavile su se i dve vajarke, Zorica Đorđević i Slađana Stojanović, koja je izložila dve neobične skulpture u mermeru, „Uzdah“ i „Oslobađanje“.

Osim u dane praznika i vikenda, novogodišnja, pa i božićna, postavka može se pogledati tokom januara od 9 do 20 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)