ODBORNICI OPET U KLUPAMA: Konstitutivna sednica Skupštine grada Kraljeva do 4. februara

G. ĆIROVIĆ

15. 01. 2024. u 11:27

KONSTITUTIVNA sednica Skupštine grada Kraljeva biće održana najkasnije do 4. februara, a ovlašćenje za njeno zakazivanje, s obzirom na to da je raspušten prethodni saziv lokalnog parlamenta, pripalo je predsedniku Privremenog organa.

ОДБОРНИЦИ ОПЕТ У КЛУПАМА: Конститутивна седница Скупштине града Краљева до 4. фебруара

GU u Kraljevu

Posle izbora za lokalni parlament održanih 17. decembra prošle godine, 5. januara Republička izborna komisija objavila je rešenje o odborničkim mandatima, čime su se stekli uslovi da sednica bude zakazana u zakonskom roku, odnosno mesec dana od objavljivanja.

Najviše odborničkih mandata u novom sazivu kraljevačkog parlamenta, 33 od ukupno 70, osvojila je lista „Aleksandar Vučić – Kraljevo ne sme da stane“, lista „Ivan Matović – Starosedeoci, Novo lice Kraljeva, Ne damo Ibar, Spasimo Studenicu“ osvojila je 12, osam mandata pripalo je listi „Srbija protiv nasilja“, po sedam Lokalnom frontu i koaliciji SPS-JS, a tri mandata listi „Dr Miloš Jovanović NADA za Kraljevo“.

G.Šljivić

 

- Iako su koalicione liste naprednjaka i socijalista osvojile manje mandata nego na lokalnim izborima 2020, očekuje se da će ponovo formirati skupštinsku većinu sa 40 od ukupno 70 odbornika i nastaviti sa dugogodišnjim partnerstvom u gradskoj vlasti, mada to još nema i zvaničnu potvrdu. Za razliku od prehodnog puta, socijalisti će sada verovatno tražiti veći udeo u vlasti jer je jasno da bez njih napredanjaci nemaju većinu – kaže dobro obavešteni izvor „Novosti“.

Na konstitutivnoj sednici najpre će biti potvrđeni mandati novoizabranim odbornicima, a potom bi trebalo da budu izglasani i skupštinski organi – novi predsednik i sekretar Skupštine grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)