UMRO DRAGAN MILOŠEVIĆ BUCA: Preminuo novinar iz Surdulice

J. S.

23. 01. 2024. u 13:15

NAKON kraće bolesti u vranjskoj bolnici preminuo je sinoć čuveni novinar iz Surdulice Dragan Milošević Buca.

УМРО ДРАГАН МИЛОШЕВИЋ БУЦА: Преминуо новинар из Сурдулице

foto: J.S.

Rođen 1956. u Vranju, najranije detinjstvo proveo je u Belom Polju, a onda se sa porodicom seli u Surdulicu. Gimnaziju je završio u Vladičinom Hanu, Pravni fakultet u Nišu. Novinarstvom se bavio četiri decenije, a strast mu je bilo pisanje.

Novinarskim rad počeo je u lokalnom listu „Surduličke novosti“ 1977. godine. Kao student na Pravnom fakultetu u Nišu tekstove iz studentskog života objavljivao je u „Narodnim novinama“, a pesme u književnom časopisu „Gradina“. Ni tada nije zaboravio svoju Surdulicu gde je povremeno objavljivao tekstove iz svih oblasti života i rada jedne sredine. Počeo je i sa dopisničkim radom u beogradskim dnevnim listovima Politika ekspres i Večernje novosti.

Po povratku nastavlja da radi već ustaljenim tempom. Ovog puta novinu mu donosi rad dopisnika u beogradskom listu „Sport“, ali i za Prvi i Drugi program Radio Beograda i u dopisništvu RTS u Surdulici. Radio je u listu „Slobodna reč“ i „Vranjskim novinama“, RTV Vranje, gde je autor preko 200 emisija „Surdulička hronika“ kao i u programu TV Info Puls i portalu Info Surdulica.

Milošević je dobitnik povelje Udruženja novinara Srbije (UNS), 2012. povodom 35 godina profesionalnog novinarskog rada. Opština Surdulica dodelila mu je priznanje 2016. godine za izuzetne rezultate postignute na planu reprezentovanja sportskih rezultata u opštini.

Bio je aktivan u glumačkoj sekciji i horu. Voleo je život i svoju Surdulicu, gde su ga svi poznavali kao Bucu novinara. Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti