LOKALNA SAMOUPRAVA U ČAČKU NAJVIŠE PRIHODA OČEKUJE OD POREZA NA ZARADE Budžet nikad izdašniji

V. ILIĆ

27. 01. 2024. u 06:50

BUDžET za tekuću godinu projektovan je na 8,82 milijarde dinara, za oko 193 miliona više nego lane, a gradonačelnik Milun Todorović najveći prihod očekuje od poreza na zarade. Kaže i da su rashodi izbalisarani da zadovolje sve kategorije stanovništva, a neće biti zapostavljene ni kapitalne investicije.

ЛОКАЛНА САМОУПРАВА У ЧАЧКУ НАЈВИШЕ ПРИХОДА ОЧЕКУЈЕ ОД ПОРЕЗА НА ЗАРАДЕ   Буџет никад издашнији

v. ilić

- Prioritet su 32 miliona evra za postrojenje u kojem će se, na ulivu Ateničke reke u Zapadnu Moravu, prečišćavati otpadne vode, a planirali smo i izgradnju nove zgrade Naučno-tehnološkog parka, od 12.000 kvadrata, što će koštati još 17 miliona evra - ističe Todorović i nabraja još nastavak izgradnje Bulevara vojvode Putnika, početak radova u Sinđelićevoj i njeno spajanje sa Ulicom vojvode Stepe, završetak Zdravstvene stanice u Ljubiću, gde se finansira i završetak crpne stanice.

Najveća investicija, međutim, biće početak izgradnje zatvorenog olimpijskog bazena, uz podizanje spomenika Županu Stracimiru, otvaranje Muzeja košarke, rehabilitacionog centra u Ovačar Banji, rekonstrukciju OŠ "Dragiša Mišović".

Pored nastavka subvencionisanja poljoprivredne proizvodnje i novih ulaganja u povećanje energetske efikasnosti, cilj je i da se - izgradnjom vrtića u Zablaću i rekonstrukcijom objekta "Nadežda Petrović" - konačno eliminišu liste čekanja.

v. ilić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)