ZA PROJEKTE ČAK 200 MILIONA EVRA: I država podržava ambiciozne planove lokalne samouprave u Svilajncu, čiji je cilj bolji život svih Resavaca

Z. GLIGORIJEVIĆ

05. 02. 2024. u 10:27

U toku je prva faza izgradnje kanalizacione mreže u Kušiljevu, Sedlaru, Troponju i Subotici, u kojima trenutno radi više od stotinu mašina, a u planu je i druga faza, za još četiri naselja - uz izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda - pa će 65 odsto meštana imati mogućnost da se priključi na kanalizacionu mrežu. Ovu investiciju, vrednu oko 70 miliona evra, podržava Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

ЗА ПРОЈЕКТЕ ЧАК 200 МИЛИОНА ЕВРА: И држава подржава амбициозне планове локалне самоуправе у Свилајнцу, чији је циљ бољи живот свих Ресаваца

Foto:SO Svilajnac

Radi se i navodnjavanje Resavske doline, rekonstrukcija puta do Despotovca, novi most u Vojski.

- Rekonstrukcija "Krive čaršije" u Svilajncu, koja je završena krajem prošle godine i u koju je uloženo oko 160 miliona dinara, simbol je politike koju vodimo. Sve investicije podići će ovdašnju ekonomiju, jer je uposlen veliki broj radnika iz drugih opština, pa oko 700 njih svakog jutra dolazi na posao u naš grad. Pritom, oko 1.500 ljudi uposleno je u fabrikama koje su izgrađene tokom poslednjih 16 godina - ističe predsednik opštine Predrag Milanović, ocenjujući da su naredne tri-četiri godine ključne za Svilajnac.

Jer, kaže, ovdašnja lokalna samouprava uvrštena je među prvih 20 u koje će Vlada Srbije - za asfaltiranje lokalnih puteva - obezbediti dve milijarde evra, pa će zato osnovati i Direkciju za izgradnju.

Inače, realizacija budžeta za ovu godinu planirana je na bezmalo tri milijarde dinara, što je rekord u istoriji Svilajnca. Zahvaljujući tome, povećane su investicije i socijalna davanja, a kroz razne mere olakšan je život mnogim žiteljima.

- Roditelji čije plate u zbiru ne premašuju 100.000 dinara, neće plaćati vrtić za svoju decu, a opština će od septembra preuzeti i obavezu plaćanja đačke kuhinje za mališane ovih roditelja. I penzioneri će imati besplatan prevoz, a uvodićemo i olakšice za nove kategorije stanovništva - zaključuje Milanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)