NOVI PROSTOR BOLNICE NA MIŠELUKU: Na dnevnoj medicinskoj rehabilitaciji biće do 50 pacijenata

Z. GRUMIĆ

25. 01. 2024. u 18:08

DNEVNA bolnica za dijagnostiku i rehabilitaciju pacijenata sa mišićno-skeletnim oboljenjima, pri Klinici za medicinsku rehabilitaciju Kliničkog centra Vojvodine (KCV) u Novom Sadu, svečano je danas otvorena u prostorijama Bolnice na Mišeluku čime je nastavljeno popunjavanje prostornih kapaciteta bivše kovid bolnice.

НОВИ ПРОСТОР БОЛНИЦЕ НА МИШЕЛУКУ: На дневној медицинској рехабилитацији биће до 50 пацијената

Z. Grumić

U prisustvu medicinskog osoblja i pacijenata koji su bili podvrgnuti određenom dijagnostičkom tretmanu uz pomoć nedavno nabavljenih najsavremenijih aparata i opreme, direktorka KCV prof. dr Edita Stokić je brojnim novinarskim ekipama predstavila tu novu organizacionu jedinicu Klinike za medicinsku rehabilitaciju.

- U odgovarajućem prostoru, uz primenu najsavremenije opreme, nastojimo da našim pacijentima obezbedimo odgovarajuću, modernu terapiju – izjavila je profesorka Stokić naglasivši da ta dnevna bolnica ima i adekvatno edukovan kadar među kojima je i određen broj mladih lekara.

Ona je objasnila da je proteklih godina višestruko povećan broj pacijenata koji u KCV zahtevaju detaljnije praćenje kao i „multimodalni“ tretman pa se stoga ukazala potreba za povećanjem prostornih kapaciteta kao i za nabavkom opreme za pružanje usluga mnogobrojnim pacijentima sa hroničnim oboljenjima mišićno-skeletnog sistema.

Novi prostor i opremu Klinički centar je obezbedio zahvaljujući podršci Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, dodala je direktorka.

- Cilj nam je da se u relativno kratkom vremenskom periodu sprovede brža dijagnostika i rehabilitacioni tretman u jednom prostoru – istakla je profesorka Stokić i napomenula da u tom novom prostoru očekuju popunjenost od 50 pacijenata dnevno što je dvostruko više nego u dosadašnjem prostoru Klinike za medicinsku rehabilitaciju.

Inače, u proteklom periodu je KCV u prostoru nekadašnje Kovid bolnice na Mišeluku otvorio niz organizacionih jedinica poput Odseka za mentalno zdravlje u zajednici, Centra za palijativno zbrinjavanje i Dnevne bolnice klinike za urologiju.

A zbog rekonstrukcije objekata Kliničkog centra, u prostorije bolnice na Mišeluku su do sada preseljene Klinika za ORL i hirurgiju glave i vrata, Klinika za oftalmologiju, Centar za hemodijalizu klinike za nefrologiju i kliničku imunologiju. Uz to, pacijentima je u bolnici na Mišeluku dostupna i radiološka i laboratorijska dijagnostika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)