VEČNI, BRATSKI MOSTOVI: Vasilije Perić, načelnik opštine Ugljevik, od Danu državnosti Srbije

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

15. 02. 2024. u 12:19

Dan državnosti Srbije bio je, jeste i biće zauvek veliki dan i za sve nas koji živimo van granica naše matice, koja je privržena svom rodu, ma gde god živeo, posebno u ovim godinama kada državu predvodi predsednik Aleksandar Vučić, rekao je Vasilije Perić, načelnik opštine Ugljevik, u Republici Srpskoj.

ВЕЧНИ, БРАТСКИ МОСТОВИ: Василије Перић, начелник општине Угљевик, од Дану државности Србије

Foto: V.Mitrić

Perić podseća da je Filip Višnjić, čuveni narodni pesnik i guslar, poznat i kao "srpski Homer", opevao najveće srpske bojeve i bitke kroz veličanstvenu epsku poeziju.

Višnjić, koji je, kako kaže čelnik Ugljevika, rođen u Gornjoj Trnovi, kod Ugljevika, prešao je, kao i mnogi Srbi toga doba, na desnu obalu Drine, u Srbiju, ne samo da sakuplja drago nacionalno blago, već i da bodi našu braću u matici.

- Uvek su nam bili i ostali pogledi, nade i očekivanja okrenuti Srbiji, gde se, danas kao nikad ranije, poklanja dužnja pažnja svima nama - ističe Perić. - Naša braća iz Loznice su, u najdramatičnijim vremenima za nas, u ratu, pre 30 leta podigli spomenik Filipu Višnjiću, kod drevne crkve u Loznice, na šancu, gde se odigravao čuveni Boj na Loznici, u Prvom srpskom ustanku. I danas smo vezani, upućeni jedni na druge, pa nas vezuju i praznik Sretenja Gospodnjeg i Dan državnosti Republike Srbije kao dva snažna  mosta koja se nikad i ničim ne mogu ni okruniti, a kamoli porušiti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu