POČELA ODUZIMANJA VOZILA: Saobraćajna policija u lozničkom kraju na delu

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

27. 02. 2024. u 19:34

Saobraćajna policija Policijske stanice u Loznici spremno je dočekala najnovije propise u saobraćaju, koji su stupili na snagu pre tri dana.

ПОЧЕЛА ОДУЗИМАЊА ВОЗИЛА: Саобраћајна полиција у лозничком крају на делу

foto:V.Mitrić

Već danas su, oko 13  časova, policajci Saobraćajne policijske ispostave Loznica na magistralnom drumu Šabac-Loznica - Mali Zvornik kontrolisali  vozača, tridesetogodišnjeg  Beograđanina M.Ž. (30), iz Beograda, koji je bio za volanom automobila, mada mu je je izrečena  takozvana zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije.

- Nakon što je ustanovljeno da je  upravljalo vozilom za vreme izrečene zaštitne mere zabrane upravljanja motornim vozilom, vozač je isključen iz saobraćaja i protiv njega je podneta odgovarajuća prekršajna prijava - priča policijski oficir Đorđe Spasojević. - Pošto je uvidom u evidencije Ministarstva unutrašnjih poslova utvrđeno da je  reč o osobi pravosnažno osuđenoj dva puta za teže prekršaje u toku prethodne dve godine, i to za nasilničku vožnju i izazivanje saobraćajne nezgode prilikom nasilničke vožnje, od  njega je uz potvrdu oduzet „pežo bokser“ beogradskih registarskih oznaka, o čemu će dalje odlučivati Prekršajni sud u prekršajnom postupku.

Profesionalnost, stručnost, upućenost u propise, posvećenost poslu, kako kaže Spasojević, pokazali su se i na početku primene novih propisa. Za policiju, u kraju koji ima više od 50 hiljada vozila i koji je na samoj granici sa BiH, sa frekventnim putevima nema nepoznanice, a uz kažnjavanje nesavesnih vozača, poznati su po velikom i znalačkom preventivnom radu na putevima.

Ovdašnji saobraćajci su zaslužni što su sigerišući nadležnima, uspeli da obezbede valjanu signalizaciju, u svakom smislu, na svim drumovima, od seoskih, lokalnih, regionalnih do dva magistralna pravca prema Valjevu i Šapcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)