KONKURS U KLADOVU: Za udruženja 6,33 miliona dinara

S. M. J.

28. 02. 2024. u 14:01

U Kladovu je u toku konkurs za dodelu sredstava iz budžeta opštine Kladovo za podsticanje projekata ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja građana za 2024. Za ove namene izdvojeno je 6,33 miliona dinara.

KОНKУРС У KЛАДОВУ: За удружења 6,33 милиона динара

Foto: S.M.J.

Kladovska udruženja iz budžeta lokalne samouprave mogu da računaju na 6.33 miliona dinara koliko je izdvojeno za podsticanje podsticanje projekata ili kao nedostajući deo sredstava za finansiranje projekata od javnog interesa.

Sufinansiraće se projekti iz oblasti zaštite životne sredine, socijalne i dečje zaštite, razvoj kulture i informisanja i opšte usluge lokalne samouprave, kao što je upravljanje u vanrednim situacijama. Projekat kojim se konkuriše za budžetska sredstva ne može da traje kraće od tri meseca, a najduže godinu dana i mora biti realizovan do isteka budžetske godine.

Konkursom je predviđeno da će se projekti razvoja kulture i informisanje do iznosa od 2,38 miliona dinara, socijalne i dečije zaštite 3,15 miliona dinara, opšte usluge lokalne samouprave odnosno upravljanje u vanrednim situacijama 1,5 miliona dinara, a za projekte iz oblasti zaštite životne sredine 300.000 dinara.

Prošle godine je lokalna samouprava sa 5,2 miliona dinara sufinansirala programe 27 udruženja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)