ZNATE LI ŠTA JE "DIPLOMIRALNI GLEDALAC"? Odgovor znaju u zrenjaninskom Narodnom pozorištu

B. G.

20. 03. 2024. u 10:00

S OBZIROM na to da je mart mesec pozorišta, 20. je Svetski dan pozorišta za decu, a 27. Svetaki san pozorišta, Narodno pozorište "Toša Jovanović" iz Zrenjanina, drugi put organizuje edukativni program.

ЗНАТЕ ЛИ ШТА ЈЕ ДИПЛОМИРАЛНИ ГЛЕДАЛАЦ? Одговор знају у зрењанинском Народном позоришту

FOTO: printskrin

Program je namenjen publici i onima koji to nisu, a želeli bi nešto da nauče o pozorištu, pod nazivom Škola za publiku, koji je autorski projekat dr Ljubice Ristovski.

U trajanju od osam nedelja, biće održano ukupno 16 besplatnih časova na kojima će uz autorku i gostujuće predavače - umetnike, polaznici učiti o pozorištu, njegovim elementima i kako da gledaju predstavu. 

- Na kraju, svaki polaznik dobija diplomu „diplomirani gledalac", ali i pogodnosti za dalje posećivanje pozorišta. Počinjemo 26. marta, na Kamernoj sceni, uz 25 polaznika ove specifične škole - kaže dr Ljubica Ristosko, autor projekta.

Ona napominje da će polaznici imati sjajnu priliku da saznaju i nauče šta je  pozorišna predstava, šta sve sadrži, koje umetnosti su zastupljene u njoj, zatim šta je kompozicija predstave, ritam i tempo, atmosfera i dinamika, podela uloga.

 

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić