DELA DOSTOJNA PRIZNANJA: U Valjevu dodelom nagrada pojednicima i ustanovama, svečano obeležen 20. mart dan grada

B. PUZOVIĆ

20. 03. 2024. u 19:00

POVODOM 20. marta, Dana Valjeva, specijalna nagrada za afirmaciju grada dodeljena je bivšem košarkašu i uglednom sportskom posleniku Branku Kovačeviću, a Specijalno priznanje za životno delo - posthumno - dobio je Miloš Kovačević, savetnik, te pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

ДЕЛА ДОСТОЈНА ПРИЗНАЊА: У Ваљеву  доделом награда поједницима и установама, свечано обележен 20. март  дан града

Foto B. Puzovic

Za postignuća u poljoprivredi nagrađen je uzgajivač ovaca Aleksandar Stanarević iz Kamenice, a za oblast obrazovanja i vaspitanja - Poljoprivredna škola sa Domom učenika "Valjevo" i profesor matematike u ovdašnjoj Gimnaziji Ivanka Tomić. U kategoriji stvaralaštva učenika i studenata izdvojila se Sofija Mićević, učenica Valjevske gimnazije i Muzičke škole "Živorad Grbić".

Planovi

PRAZNIK je bio prilika i da gradonačelnik Lazar Gojković najavi saradnju sa Ministarstvom zaštite životne sredine, pa će za 62,5 miliona dinara biti zamenjeni kotlovi na individualnim ložištima, čime će se smanjiti aerozagađenje.

- Rebalansom budžeta, predviđena su sredstva i za projektovanje bolnice, te rekonstrukcije zgrade Štedionice, u kojoj su nekada bili smešteni Radio Valjevo i list "Napred", te Suvoborske ulice. Sa Ministarstvom kulture intenzivno se pregovara da u Dom vojske bude smeštena matična Biblioteka "Ljubomir Nenadović", a završavamo i obnovu vrtića "Bambi" u naselju Kolubara 2 - istakao je Gojković.

U oblasti nauke, inovacija i pronalazaštva laureat je primarijus dr Mira Vuković, istraživač u kliničkoj farmakologiji, za urbanizam i arhitekturu priznanje je dobio GPD "Kej", za medicinu primarijus dr Rada Subotić, alergolog i klinički imunolog u ovdašnjem Zdravstvenom centru, a za socijalnu zaštitu i humanitarni rad Svetosavska omladinska zajednica Eparhije valjevske i članovi Vatrogasno-spasilačkog odeljenja MUP - Bora Stojanović, Nemanja Maletić, Darko Živčić i Nenad Nenadović, koji su pomagali posle razornog zemljotresa u Turskoj.

Za humanost, nagrade su dobili prof. dr Milan A. Nedeljković, kardiolog, te - posthumno - Katarina Čočović, koja je deo njoj namenjenog novca preusmerila za lečenje drugih pacijenata. Glumci Milica Janevska i Nebojša Milovanović dobitnici su nagrada u oblasti umetnosti i kulture, dok je za oblast sporta nagrađen mladi atletičar Milan Marković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)