OBELEŽEN SVETSKI DAN VODA: Poseta leskovačkoj akumulaciji „Barje“

I. M.

22. 03. 2024. u 14:32

Deca viših razreda leskovačkih osnovnih škola, predstavnici lokalne samouprave, JKP „Vodovod“ i Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju obeležili su Svetski dan voda.

ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ВОДА: Посета лесковачкој акумулацији „Барје“

foto: GU Leskovac

Oni su to učinili tradicionalnom posetom akumulaciji „Barje“ iz koje se Leskovac snabdeva vodom za piće.

Svetski dan voda obeležava se pod sloganom „Voda za mir“ čime se šanje poruka da voda može biti oslonac mira i blagostanja.

Deca su imala priliku da obiđu u fabriku vode u Gorini, dok su u Centru za stručno usavršavanje organizovane radionice na temu vode i očuvanja životne sredine.

Leskovac je minulih godina realizovao brojne investicije kako bi vodu iz gradskog vodovoda doveo do velikog broja naselja na svojoj teritoriji, a u rekonstrukciju i izgradnju vodovodne mreže ukupno je uložio više od milijardu dinara.

Obnova vodovodna mreže biće nastavljena i u narednom periodu, posebno u ulicama gde se često dešavaju havarije zbog dotrajalosti infrastruktre stare više od 40 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)