HEROJE NE ZABORAVLJAMO: I u Kraljevu obeležen Dan sećanja na branioce otadžbine (FOTO)

G. ĆIROVIĆ

24. 03. 2024. u 12:40

PRAVOSLAVNIM parastosom koji su služilili sveštenici žičke eparhije, prigodnim programom u Svečanoj sali Gradske uprave i polaganjem venaca na spomen obeležje borcima poginulim u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije od 1991. do 1999. godine, i u Kraljevu je obeležen Dan sećanja na branioce otadžbine i četvrt veka od NATO agresije na Srbiju.

ХЕРОЈЕ НЕ ЗАБОРАВЉАМО: И у Краљеву обележен Дан сећања на браниоце отаџбине (ФОТО)

G.Šljivić

- To je bila agresija, to je bio napad bez odluke Saveta bezbednosti UN na jednu zemlju koja se borila protiv terorističkih jednica u svojoj južnoj pokrajini. To nije naša sramota. To nije mrlja na istoriji srpskog naroda i države Srbije – rekao je dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva. - Verujem da se u budućnosti nećemo boriti puškama, da nijedno dete neće ostati bez oca, setstra bez brata, majka i otac bez deteta. Verujem da ćemo pobeđivati na drugim frontovima snagom privrede, izgradnjm novih puteva i mostova, zapošljavanjem ljudi i jačanjem Srbije.

G.Šljivić

 

Ovom prilikom, vence kraj spomen ploče sa ukupno 86 imena poginulih Kraljevčana, od kojih 77 na Kosmetu, položili su članovi porodica, prijatelji, predstavnici lokalne samouprave, Raškog okruga, Vojske Srbije, MUP, političkih stranaka i brojnih boračkih udruženja.

G.Šljivić

 

Godišnjica NATO agresije, po tradiciji, obeležena je i u kasarni „Jovan Kursula“ u obližnjem Jarčujaku polaganjem venaca na spomen-obeležje herojima 252. oklopne brigade.

G.Šljivić

 

CRNI BILANS

Na meti vazdušnih napada NATO tokom 78 dana koliko je 1999. trajalo bombardovanje, kraljevački kraj našao se čak 172 puta. Tom prilikom bačeno je više od 600 raznih eksplozivnih projektila, povređeno je 37 civila, uništeno je ili oštećeno 1.750 vojnih i civilnih objekata...

G.Šljivić

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)