TAČNO U PODNE: Obeležena 25. godišnjica od početka NATO agresije u Vranju

J. S.

24. 03. 2024. u 15:17

Tačno u podne oglasile su se sirene i crkvena zvona, čime je u Vranju započeo počeo komemorativni skup povodom obeležavanja 25 godina od NATO bombardovanja na SRJ.

ТАЧНО У ПОДНЕ: Обележена 25. годишњица од почетка НАТО агресије у Врању

Foto: J.S.

Ispred Spomenika poginulima u oružanim akcijama i NATO agresiji u Vranju, nakon minuta ćutanja Episkop vranjski Pahomije sa sveštenstvom održao je parastos za stradale u bombardovanju.

Vence i cveće na Spomenik poginulima u oružanim akcijama i NATO agresiji od 1990 – 2003. godine položili su  gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković sa saradnicima, zamenik komandanta 4. brigade Kopnene vojske Siniša Nikolić, narodni poslanici Goran Nikolić, Dragan Nikolić i Slobodan Petrović, predsednik gradske opštine Vranjska Banja Dragan Sentić, načelnik Policijske uprave u Vranju Saša Nedeljković, načelnik Centra BIA Vranje Miloš Ristić, porodice stradalih, predstavnici brojnih boračkih udruženja i delegacije srednjih i osnovnih škola sa teritorije Vranja.

U prigodnom programu učestvovali su Gradski mešoviti hor, glumci vranjskog teatra i Tea Tasić, učenica OŠ „Vuk Karadžić“. Nakon toga u Galeriji Narodnog muzeja otvorena je izložba pod nazivom „Pčinjski okrug pod NATO bombama“.

Foto: J.S.

 

Uoči obeležavanja godišnjice NATO agresije, sinoć su u centru Vranja na video bimu prezentovana imena svih stradalih branioca otadžbine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave