IZ BUDŽETA PET MILIONA: Kraljevčani podržavaju rad Dobrovoljnih vatrogasnih društava

G. ĆIROVIĆ

25. 03. 2024. u 11:02

Za podršku programa i projekata Dobroviljnih vatrogasnih društava (DVD) na teritoriji Kraljeva ove godine iz gradskog budžeta ukupno je izdvojeno pet miliona dinara.

ИЗ БУЏЕТА ПЕТ МИЛИОНА: Краљевчани подржавају рад Добровољних ватрогасних друштава

G.Šljivić (arhiva)

Odlukom ovdašnjeg Gradskog veća za projekat pod nazovom „Jačanje kapaciteta lokalnih dobrovoljnoh vatrogasnih društava i podizanje protivpožarne kulture“ Gradskom vatrogasnom savezu pripalo je 4,39 miliona dinara, DVD Kraljevo je za unapređenje stepena pripremljenosti i prevenciju i zaštitu od požara dobilo 392.000, a DVD Matarušla Banja 216.000 dinara.

- Gradskom vatrogasnom savzu je opredeljeno najviše novca jer će preko njega Dobrovoljna vatrogasna društva u osnivanju kao i ona koja još nemaju račune uspeti da dobiju sredstva da izgrade svoje kapacitete, a potom da naredne godine samostalno konkurišu – pojašnjava Zdravko maksimović, rukovdilac Odeljenja civilne zaštite Gradske uprave u Kraljevu.

U cilju unapređenja protivpožarne zštite na teritoriji grada na Ibru za ovu godinu planirano je organizovanje obuke za pripadnike DVD, kao i da se obavi reparacija, tehnički pregledi i registracija vatrogasnih vozila.

- Sva ta, uglavnom starija, vozila dobijena su iz donacija ili zahvaljujući Sektoru za vanredne situacije i preneta na raspolaganje DVD – dodaje Zdravković. - Zato će ova sredstva koje je izdvojila lokalna samouprava biti dobrim delom iskorišćena upravo za unapređenje voznog parka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave