OBELEŽILI 155 GODINA POSTOJANJA I RADA: Veliki jubijel Gimnazije „Svetozar Marković“ u Jagodini

Z. GLIGORIJEVIĆ

26. 03. 2024. u 15:46

Gimnazija „Svetozar Marković“ u Jagodini prigodnim kulturno-umetničkim programom obeležila je danas 155 godina postojanja i uspešnog rada.

ОБЕЛЕЖИЛИ 155 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА И РАДА: Велики јубијел Гимназије „Светозар Марковић“ у Јагодини

Foto:Z.Gligorijević

Ova vaspitno-obrazovna ustanova osnovana je davne 1869. godine, kao prva srednja škola u Jagodini pod nazivom gimnazijska Realka. Ime Svetozara Markovića nosi od 1946. godine.

Za sticanje srednjoškolskog obrazovanja na jednom od pet različitih smerova svake godine vlada veliko interesovanje. Iako je njen rad prekidan tokom brojnih ratova koji su zadesili naš narod, ona se nikada nije udaljavala od svoje tradicije koja je bila usmerena ka uspehu i obrazovanju mladih.

-Nastavljači smo takve tradicije. Želimo da osavremenimo nastavu, da unesemo novine, nove metodologije, nove pristupe, ali i da se držimo onoga što je valjalo u prošlosti. Kvalitet rada potrvđuju uspesi naših učenika koji osvajaju prva mesta i najbolje nagrade na svim nivoima takmičenja iz svih nastavnih predmeta. Učenici svih razreda na nedavnom takmičenju iz matematike osvojili su prva mesta i plasirali su se na republičko takmičenje, naši momci su najbolji u fudbalu i futsalu, pa čak i naše devojke – rekla je Danijela Jakovljević, direktorka Gimnazije „Svetozar Marković“ u Jagodini.

Jubilej je bio i povod da se dugogodišnjim profesorima ove eminentne obrazovne ustanove koji su nedavno otišli u penziju uruče pokloni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!