NA MATURU BEZ AUTOMOBILA: Tribina o bezbednosti u saobraćaju za buduće maturante u Smederevu

J. I.

02. 04. 2024. u 13:44

U okviru kampanje „Na maturu bez automobila“, koju sprovodi Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, u Skupštinskoj sali Gradske uprave u Smederevu danas je održana tribina za buduće maturante smederevskih škola. Ovogodišnja poruka kampanje je „Na putu do 0 ne turiraj -maturiraj!“

НА МАТУРУ БЕЗ АУТОМОБИЛА: Трибина о безбедности у саобраћају за будуће матуранте у Смедереву

Tribina Smederevo

-Za grad Smederevo mladi su prioritet, i veoma nam je važno da sada kada se bliže maturske proslave preduzmemo sve mere kako bismo našim maturantima pomogli da na njih odu bezbedno, ali i da se sa njih bezbedno vrate - rekla je gradonačelnica Smedereva Jasmina Vojinović.

Mladi su u okviru tribine bili u prilici da čuju i ličnu priču Milana Srdića koji je kao osamnaestogodišnji mladić usled pada sa motora zadobio teške telesne povrede sa trajnim invaliditetom.

Učenicima se obratio i direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Srbije Branko Stamatović koji je apelovao na buduće maturante da dobro organizuju svoje odlaske i povratke sa maturskih proslava kada je reč o prevozu i da se u tome ponašaju odgovorno, da budu jači od potreba da se dokazuju u vožnji, jer saobraćaj uvek nosi rizike, bez obzira na to da li ste vozač ili pešak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave