OBELEŽEN DAN ROMA U SMEDEREVU: Ostvarena veća uključenost Roma u lokalnu zajednicu

J. I.

08. 04. 2024. u 15:28

U organizaciji Saveza romskih nevladinih organizacija „ Smederevski forum“, u Gradskoj upravi u Smederevu danas je obeležen Svetski dan Roma.

ОБЕЛЕЖЕН ДАН РОМА У СМЕДЕРЕВУ: Остварена већа укљученост Рома у локалну заједницу

Foti: N. Živanović

-Kroz implementaciju Lokalnog akcionog plana sa ciljem poboljšanja položaja u zajednici i kroz određene projekte i aktivnosti, učinili smo značajne korake za vašu snažniju uključenost u svemu. Raduju nas činjenice što imamo sve više mališana u vrtiću, dece koja redovno pohađaju nastavu, sve veći broj mladih Roma i Romkinja koji završavaju srednju školu i što se neki od njih odlučuju i na upis i završetak fakulteta, rekla je gradonačelnica Smedereva Jasmina Vojinović čestitajući Svetski dan Roma.

Foti: N. Živanović

Tekst potpisa

O poreklu, istoriji i kulturi Roma kao  i njihovom stradanju u Drugom svetskom ratu govorio je Miloš Jovanović, student završne godine Pravnog fakulteta u Beogradu, koji je ovu priliku iskoristio i da se zahvali lokalnoj samoupravi  što na veoma posvećen način pristupa integraciji Roma u gradu Smederevu.

Povodom obeležavanja Svetskog dana Roma, zahvalnice za uspešnu saradnju uručene su: gradu Smederevu, Centru za socijalni rad, PU „ Naša radost“ i  višegodišnjim članovima Saveta za poboljšanje položaja Roma grada Smedereva, Marijani Aleksić i Slaviši Stošiću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?