IGRICOM DO NACIONALNOG TAKMIČENJA: Grad uz učeničku kompaniju Zrenjaninske gimnazije (FOTO)

B. G.

15. 04. 2024. u 16:32

UČENIČKA kompanija Zrenjaninske gimnazije sa inovativnom društvenom igrom ,,Black out”, osvojila je drugo mesto na regionalnom takmičenju učeničkih kompanija Vojvodine i obezbedila učešće na nacionalnom takmičenju u maju u Beogradu.

ИГРИЦОМ ДО НАЦИОНАЛНОГ ТАКМИЧЕЊА: Град уз ученичку компанију Зрењанинске гимназије (ФОТО)

grad Zrenjanin

Tim povodom, gimnazijalce je ugostio gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i uz čestitke, igrajući igricu koju je dobio na poklon, naglasio da će ih grad Zrenjanin podržati u pripremama za nacionalno finale Beogradu.

Članovi učeničke kompanije Zrenjaninske Gimnazije, u sastavu Marija Daruši, Mateja Frank, Matija Gogić, Mihajlo Manigodić i Milica Danikov, uz mentorstvo profesora filozofije Edija Darušija, usmerili su napore ka unapređenju dizajna igre, kako bi se što bolje pripremili za predstojeće nacionalno takmičenje.

- Ovaj program, koji je deo globalne mreže Junior Achievement, pruža priliku srednjoškolcima da razviju preduzetničke veštine kroz vođenje sopstvenih kompanija. Igra koja se bavi temom zavisnosti predstavlja jedinstven pristup edukaciji mladih o ovom sveprisutnom problemu - naglasio je profesor Daruši, uz napomenu da je ,,Black out” plod kreativnosti i predanosti učenika, koji su želeli da na originalan način skrenu pažnju na različite oblike zavisnosti koje utiču na mlade, poput pušenja, kockanja, upotrebe narkotika i alkohola. Kroz zanimljive i interaktivne elemente igre, učenici su uspeli da spoje zabavu i važnu socijalnu poruku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave