SAJAM CVEĆA I MEDA U SMEDEREVU: Proglašeni najbolji rasadnici i štandovi

J. I.

10. 05. 2024. u 16:06

U Smederevu je danas počeo 15. Prolećni sajam cveća i meda koji je izložbenog, prodajnog i takmičarskog karaktera i koji je ovog maja okupio 53 izlagača iz Smedereva, Novog Sada, Vršca, Paraćina, Kikinde, Kragujevca, Kruševca.

САЈАМ ЦВЕЋА И МЕДА У СМЕДЕРЕВУ: Проглашени најбољи расадници и штандови

Foto: N. Živanović

-Organizovanjem ove manifestacije, koja je postala svojevrsni pečat grada , ali i istinski simbol proleća, grad Smederevo želi da pruži podršku svima koji se bave proizvodnjom cveća, meda i pčelinjih proizvoda- rekla je, na otvaranju sajma, gradonačelnica Smedereva, Jasmina Vojinović.

Prema  odluci stručne komisije za najbolji rasadnik proglašen je rasadnik „ Živulović“ iz Vučića kod Kragujevca, drugo mesto pripalo je smederevskom JKP „ Zelenilo i groblja, a treće rasadniku „ Marković“ iz Badljevice.

Za najuređeniji štand izabran je rasadnik „Zlatna Tisa“ iz Kruševca, drugo mesto je pripalo rasadniku „ Rašić“, iz mesta Sepci kod Rače, a treće rasadniku „ Danko Ristić“ iz Gornje Trnave kod Kragujevca.

Prolećni sajam cveća i meda otvoren je do nedelje, 12. maja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

BRUKA! Evo šta je Nikola Jokić doživeo nakon što je sa Denverom ostao bez šampionske titule