VIRUS KORONA U KRUŠEVCU: Potvrđen 21 slučaj kovid-19, uveče Kruševac pun ljudi, mere slabo ko poštuje,okupljanja redovna

S. Babović

15. 08. 2020. u 19:58

EPIDEMIJA korona-virusa u Rasinskom okrugu je i dalje prisutna o čemu govori i 21 novoinficirani pacijent.

ВИРУС КОРОНА У КРУШЕВЦУ: Потврђен 21 случај ковид-19, увече Крушевац пун људи, мере слабо ко поштује,окупљања редовна

S. Babović

Teško da će u skorije vreme biti značajno umanjen broj jedinstvenih pozitivnih nalaza, budući da je Kruševac u večernjim satima pun ljudi, zaštitne maske skoro niko i ne nosi ,a nakon zatvaranja kafića, mladi se u većim grupama “sele” na klupe i u parkove.

Održavanje kakve-takve socijalne distance primetno je samo tokom dana, kada Kruševljani i nose zaštitne maske,budući da treba da ulaze i u radnje, apoteke, gradske institucije i druga mesta gde je ta mera obavezujuća.
Kruševac je još uvek u vanrednoj situaciji i od početka epidemije ima čak 845 potvrđenih slučajeva. Među njima je i 12 novoinficiranih. U Varvarinu je zabeleženo još 7 pozitivnih nalaza, čime se broj potvrđenih u ovoj opštini popeo na 58. Po jedan novooboleli je iz Trstenika, gde je sada broj ukupno registrovanih slučajeva-78 i Ćićevca, opštine u kojoj je do sada registrovan 51 slučaj KOVID-19.

S. Babović


U Aleksandrovcu je i dalje visok broj registrovanih lica koja su imala potvrdu o prisustvu korona-virusa-256, što, proporcionalno,važi i za Brus, gde je kod 112 lica potvrđen virus.Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Kruševac, pod zdravstvenim nadzorom je 3.989 lica, a kao izlečeni se vodi njih 1.084. Na Infektivnom odeljenju kruševačke bolnice leči se 34 pacijenta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!