NOVE ATRAKCIJE NA OTVORENOM: Svilajnac se ponosi obogaćenim postavkama prirodnjačkog centra Srbije

Z. GLIGORIJEVIĆ

02. 11. 2020. u 10:20

PRIRODNjAČKI centar Srbije uredno novim sadržajima obogaćuje postojeću ponudu, pa posetioci od ove sezone mogu da uživaju u redizajniranim i dopunjenim izložbama, ali i novim eksponatima.

НОВЕ АТРАКЦИЈЕ НА ОТВОРЕНОМ: Свилајнац се поноси обогаћеним поставкама природњачког центра Србије

Foto SO u Svilajncu

Postavka nazvana "Životinje Afrike" bogatija je za replike afričkog bivola, sabljaste antilope, nilskog konja i belog nosoroga, a posebna atrakcija segmenta pod nazivom "Svet dinosaurusa" jesu kopije lobanja spinosaurusa i karharodontosaurusa - sa originalnim umetkom gornje i donje vilice. "Geološki vremeplov" je obogaćen eksponatima koje čine originalni fosili iz perioda arhaika, proterozoika i paleozoika, pa su tu pravi ostaci stromatolita, trilobita, ortocerasa, brahiopoda i morskih krinova, te autentični delovi amonita iz perioda mezozoika.

Danijela Čuknić, Foto SO u Svilajncu

Foto SO u Svilajncu

Kao deo saradnje Prirodnjačkog centra Srbije i Razvojnog centra Ruskog geografskog društva - koje ove godine obeležava 175 godina postojanja - tokom leta je postavljena izložba fotografija pod nazivom "Rusija - najlepša zemlja na svetu"...

U PAKETU BICIKLI I - BAZEN

UZ kupljenu ulaznicu, posetioci mogu besplatno da iznajme bicikl za vožnju po Svilajncu, a - dok je vreme to dozvoljavalo - bez dodatnih troškova su mogli da koriste i gradske bazene, koji se nalaze odmah pored Prirodnjačkog centra Srbije.

- Zbog uvođenja vanrednog stanja, nažalost, nismo mogli da upriličimo svečano predstavljanje novih eksponata, čak izvesno vreme nismo ni radili, što je svakako donelo određene gubitke. Ali stabilizacija situacije i agresivnija promocija domaćeg turizma, uz veliku prednost zbog činjenice da se veliki deo naših eksponata nalazi na otvorenom, doneli su nam porast broja individualnih poseta.

Foto SO u Svilajncu

To je, donekle, ublažilo loš bilans zbog izostanka đačkih ekskurzija, pa smo prezadovoljni zbog toga što je samo tokom prve polovine avgusta u Prirodnjački centar Srbije došlo oko 7.000 posetilaca - ponosna je direktorka Danijela Čuknić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave