U IZOLACIJI ČAK 266 OSOBA: Danas najviše pozitivnih u Pirotskom okrugu

V.Ć.

10. 11. 2020. u 18:47

OD 57 uzuoraka, koji su juče poslati u laboratoriju niškog IZJZ, čak 36 je pozitivno. Danas je istoj laboratoriji poslato 36 uzoraka - kažu u Cnetru za kontrolu i prevenciju bolesti pirotskog ZZJZ.

У ИЗОЛАЦИЈИ ЧАК 266 ОСОБА: Данас највише позитивних у Пиротском округу

Foto: V.Ć.

Najviše pozitivnih je iz Pirota, zatim iz Dimtrovgrada, i Bele Palanke, dok ih iz Babušnice nije bilo. Od 2. do 9. novembra, uzorkovano je u okrugu 296 briseva, od kojih je 85 pozitivno.

Tokom celog okrobra bilo je 22 laboratorijski potvrđenih slučajeva, a samo u prvoj dekadi novembra ih je 85. Sve osobe kod kojih je kovid potvrđen su u zavisnosti od kliničke slike u bolničkoj ili kućnoj izolaciji, a takvih je trenutno 266.

Tokom cele epidemije u okrugu je potvrđeno 487 osoba, a 29 je preminulo. Na grudnom odeljenju pirotske Opšte bolnice trenutno se leči 8 osoba sa pneumonijama, a jedna je puštena na kućno lečenje.

Epidemiološka situacija u Pirotu i Dimitrovgradu gde je proglašena vanredna situacija je nepovoljna, dok je u Beloj Palanci i Babušnici nesigurna sa tendencijom da pređe u nepovoljnu.

Zbog toga je, poručuju iz pirotskog ZZJZ, potrebno i dalje dosledno i odgovorno poštovati sve mere prevencije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)