ZABRINJAVAJUĆI PODACI IZ JABLANIČKOG OKRUGA: Koronom zaraženo još 97 osoba, najveći broj iz Leskovca

I.M.

21. 11. 2020. u 13:10

NA teritoriji Jablaničkog okruga registrovan je najveći broj pacijenata zaraženih virusom korona od početka novembra kada je broj obolelih počeo kontinuirano i progresivno da raste.

ЗАБРИЊАВАЈУЋИ ПОДАЦИ ИЗ ЈАБЛАНИЧКОГ ОКРУГА: Короном заражено још 97 особа, највећи број из Лесковца

Foto: I. Mitić

U poslednja 24 časa virus korona je laboratorijski potvrđen kod čak 98 od 249 rezultata koji su pristigli u leskovački Zavod za javno zdravlje(ZZJZ).

U Leskovcu su, od 166 testiranih osoba, pozitivan nalaz dobila 63 pacijenta. U Vlasotincu su potvrđena 22 nova slučaja zaraze. Lebane ima devet, Medveđa tri, a opština Bojnik još jednog novoobolelog.

ZZJZ je saopštio da strukturu novozaraženih pacijenata čine tri učenika, jedan student, 27 penzionera, 56 zaposlenih i devet nezaposlenih osoba kao i dva poljoprivrednika.

Trenutno se čeka na rezultate još 78 osoba koje su, prethodnih dana, uzorkovane u ovoj ustanovi, leskovačkoj Opštoj bolnici i domovima zdravlja okruga.

Samo ovog meseca u Jablaničkom okrugu je laboratorijski potvrđeno da je opakim virusom zaraženo 560 pacijenta. U Leskovcu je pozitivan nalaz dobilo 311 osoba. U istom periodu koronom je zaražen 151 pacijent iz Vlasotinca. U Medveđi je registrovano 46, u Lebanu 45, Bojniku 10, a u Crnoj Travi jedan slučaj infekcije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)