POJEDINAČNI SLUČAJEVI ZARAZE: U školama na teritoriji Jablaničkog okruga nastava se odvija redovno

I. Mitić

17. 11. 2020. u 13:27

U POSLEDNjA dva dana na području Jablaničkog okruga infekcija virusom korona potvrđena je kod još dva deteta i jednog prosvetnog radnika, ali se nastava u školama odvija redovno.

ПОЈЕДИНАЧНИ СЛУЧАЈЕВИ ЗАРАЗЕ: У школама на територији Јабланичког округа настава се одвија редовно

Foto: I. M.

 Otvoreni su i svi objekti leskovačke Predškolske ustanove „Vukica Mitrović“.

- U obrazovnim ustanovama svih opština Jablaničkog okruga epidemiološka situacija je za sada povoljna. U pojedinim školama ima pojedinačnih slučajeva zaraze, ali ni u jednoj školi nema učenika iz iste grupe, razreda ili smene tako da nije bilo potrebe da se prelazi na onlajn nastavu – kazala je dr Jadranka Krasić, načelnica Centra za kontrolu i prevenciju bolesti leskovačkog Zavoda za javno zdravlje(ZZJZ).

Ona je naglasila da ovaj zavod svakodnevno šalje izveštaje o epidemiološkoj situaciji u svim školama Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan jOvanović Batut“ i da se ona neprekidno prati i analizira.

Podaci ZZJZ u Leskovcu ukazuju na to da škole poštuju preporučene mere u odnosu na površinu učionica, broj učenika u grupama i po smenama.

I svi objekti leskovačke Predškolske ustanove „Vukica Mitrović“ rade normalno uz primenu naloženih protivepidemijskih mera. U ovoj ustanovi primaju sve mališane, a od roditelja se ne traže potvrde o tome da su oboje u radnom odnosu.

- Ne tražimo nikakav dokaz o tome da su oba roditelja zaposlena. Jedina je njihova obaveza da donosu potvrde od pedijatara da su deca, koja su odsustvovala duže od nedelju dana, zdrava i da mogu da borave u vrtiću – kazala je Jasmina Anđelković Đorđević, direktorka leskovačke Predškolske ustanove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!