PREMINULO JOŠ DVOJE: Od početka epidemije u Rudničko-takovskom ukupno zaražene 804 osobe

M. B.

03. 12. 2020. u 12:45

NA KOVID odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, tokom minula 24 časa preminulo je, nažalost, još dvoje pacijenata – potvrdio je danas njen direktor dr Predrag Šutić.

ПРЕМИНУЛО ЈОШ ДВОЈЕ: Од почетка епидемије у Рудничко-таковском укупно заражене 804 особе

Foto: M.B.

Prema njegovoj izjavi, u kovid odeljenjima te bolnice trenutno je ukupno hospitalizovano 55 pacijenata, od kojih 15 na grudnom, 28 na internom i 12 na neurološkom.

- Na korona virus pozitivno ih je 39, a 16 je negativno. U minula 24 sata, otpustili smo jednog pacijenta, a primili četvoro – kazao je dr Šutić.

Prema zvaničnom izveštaju, Rudničko-takovski kraj je tokom protekla 24 časa zabeležio još 37 osoba,  potvrđeno pozitivnih na tu zarazu. Ukupan broj zaraženih u takozvanom „trećem piku“ epidemije ovde trenutno iznosi 540, od kojih je, kako navodi v.d. direktora milanovačkog Doma zdravlja dr Aleksandar Čivović, njih 173 izlečeno.

Statistiku epidemije u ovom kraju pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je ukupno 744, uz 32 smrtna ishoda. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?