JOŠ JEDNA SLUŽBA U KOVID SISTEMU: Rekordan broj hospitalizovanih u leskovačkoj kovid bolnici

I.Mitić

12. 12. 2020. u 13:01

S obzirom na to da su u postojećem kovid delu leskovačke Opšte bolnice popunjeni svi kapaciteti od jutros je i Služba urologije, na prvom spratu glavne bolničke zgrade, prešla u crvenu zonu.

ЈОШ ЈЕДНА СЛУЖБА У КОВИД СИСТЕМУ: Рекордан број хоспитализованих у лесковачкој ковид болници

Foto: I. Mitić

Broj ležajeva u kovid bolnici je tako povećan za 40, a trenutno se u njoj leče 202 pacijenta što je najveći broj od početka epidemije opakog virusa. Bolnički kapaciteti su popunjeni velikom brzinom, a samo u poslednja tri dana hospitalizovano je 76 novoobolelih, dok je otpušteno 37 pacijenata.

Direktor Opšte bolnice dr Nebojša Dimitrijević situaciju ocenjuje kao veoma ozbiljnu i poziva sve građane da poštuju protivepidemijske mere kako bi pomogli zaposlenima koji rade u kovid sistemu da prevaziđu ove teške dane.

Oni su noćas imali još jedan smrtni ishod. Preminuo je sedamdesettrogodišnji pacijent iz Lebana koji je bio na respiratoru. Na mehaničkoj ventilaciji trenutno je osam, a na terapiji kiseonikom 125 pacijenata.

Broj novozaraženih u Jablaničkom okrugu je i dalje veoma veliki. Prema najnovijim podacima od 441 uzorkovanog pacijenta, čiji su rezultati u poslednja 24 časa stigli u leskovački Zavod za javno zdravlje, pozitivan nalaz ima 125 osoba.

U Leskovcu je uzorkovano 247, od čega je na opaki virus pozitivno 58 pacijenata. Lebane ima 28, Vlasotince 26, a Medveđa još 13 novoobolelih. Trenutno se čeka na još 237 rezultata već uzorkovanih osoba, dok se broj pregleda u kovid ambulantama ne smanjuje. Samo u Leskovcu se dnevno pregleda između 330 i 350 pacijenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave