POMOĆ GRADA NOVOG SADA BUDŽETSKOM FONDU ZA LEČENJE: Sledi uplata od 25 miliona dinara

Z. G.

30. 12. 2020. u 15:39

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević i ministar zdravlja Zlatibor Lončar potpisali su danas ugovor prema kojem će Grad Novi Sad ove godine uplatiti 25 miliona dinara Budžetskom fondu za lečenje oboljenja koja se ne mogu lečiti u Srbiji.

ПОМОЋ ГРАДА НОВОГ САДА БУЏЕТСКОМ ФОНДУ ЗА ЛЕЧЕЊЕ: Следи уплата од 25 милиона динара

Foto: Pres služba grada

Kako je navedeno u saopštenju, to je suma veća od svih uplata koje su izdvajane iz novosadskog budžeta u protekle četiri godine.

Budžetski fond je osnovan kako bi bila obezbeđena dodatna finansijska sredstva za lečenje pacijenata za koje Republički fond za zdravstveno osiguranje ne može da obezbedi dovoljan iznos za lečenje od uplate doprinosa za obavezno zdravstveno osiguranje.

-Nastavljamo tradiciju da na kraju svake godine sa ministrom Lončarom potpisujemo Ugovor kojim deo sredstava koje kao Grad Novi Sad uštedimo i to zahvaljujući između ostalog i odgovornosti i savesti građana, izdvajamo u državni fond za lečenje naše dece u inostranstvu – izjavio je Vučević.

On je podsetio da ta saradnja sa Ministarstvom zdravlja traje neprekidno od 2016. godine i da je u tom periodu Grad uplatio u Fond 55 miliona dinara.

Foto: Pres služba grada

 

Ministar Lončar je zahvalio građanima Novog Sada što su i u ovoj godini, uprkos pandemiji i njenim posledicama, nastavili tradiciju i pomogli Budžetskom fondu za lečenje oboljenja koja se ne mogu lečiti u Srbiji.

- Ne samo da pomoć nije izostala već je i višestruko uvećana u odnosu na prethodne godine. S obzirom na to da postoji samo nekoliko centara u svetu u kojima retke bolesti mogu da se leče, veoma su nam značajna sva sredstva koja dobijemo.

Zahvaljujući kontinuiranoj pomoći Grada Novog Sada, desetine mališana su izlečene, i to tako što su nam dolazili stručnjaci iz inostranstva ili su pacijenti upućivani van Srbije na lečenje – rekao je Lončar i naglasio da je Novi Sad krenuo prvi i svojim primerom motivisao i druge gradove i subjekte da deo novca kojim raspolažu uplaćuju u budžetski fond.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna