SNEG UGASIO STRUJU: Bez električne energije oko 9.000 potrošača u Čačku i okolini

V. I.

11. 01. 2021. u 16:38

USLED obilnih snežnih padavina, veliki deo čačanske teritorije u nedelju uveče i u ponedeljak ujutru ostao je bez struje.

СНЕГ УГАСИО СТРУЈУ: Без електричне енергије око 9.000 потрошача у Чачку и околини

Foto: V. I.

Prema navodima iz pogona Elektrodistribucije u Čačku, bez napajanja električnom energijom ostalo je oko 9.000 potrošača.

Ekipe su na terenu još od nedelje uveče i situacija se, kako saznajemo, polako normalizuje. Čačanskim monterima stigla je i ispomoć u vidu četiri ekipe iz Kraljeva.

Kako nam je rečeno u čačanskoj Elektrodistribuciji, trenutno je bez struje oko 3.000 potrošača u Mojsinju, Donjoj Trepči, Mrčajevcima, delu Bresnice, te delovima Slatine i Mršinaca. Kvarovi bi trebalo da budu otklonjeni najkasnije do utorka ujutro.

Zbog nestanka struje došlo je i do prekida vodosnabdevanja u Mrčajevcima, jer su ispražnjeni rezervoari, a onemogućen je rad pumpi. Iz gradske uprave stižu informacije da će biti potrebno sedam do osam sati od trenutka kada stigne struja da se rezervoari napune.

– Svi prioritetni putni pravci, čije je čišćenje predviđeno programom javnih preduzeća, očišćeni su, a tokom dana će krenuti i čišćenje saobraćajnica koje nisu obuhvaćene tim programom, kako na gradskom, tako i na seoskom području – rekao je pomoćnik gradonačelnika Milan Bojović.

Na području opštine Lučani svi opštinski putevi prvog i drugog reda su prohodni, dok mesne zajednice uz pomoć goriva koje im je obezbedila opština Lučani od jutros čiste nekategorisane putne pravce. U donjem delu opštine Lučani ima oko 30 centimetara snega, dok je u gornjem delu opštine, u Kaoni i Dubcu skoro metar snežnog pokrivača.

- Svi dalekovodi su pod naponom, ali problema u elektrosnabdevanju ima u zaseocima Viča, Milatovići, kao i Gornji i Donji Dubac. Ekipe su na terenu i otklanjaju kvarove na elektromreži tako da će do kraja dana biti uspostavljeno normalno snabdevanje električnom energijom – kazao je predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave