KUPALI KRST U 1.000 EVRA: Umesto plivanja za časni krst, evo šta rade Vranjanci (FOTO)

D. Ristić

19. 01. 2021. u 16:18

MAJA Stojilković iz Vranja okupala je na Bogojavljenje časni krst za sumu od 122.000 dinara.

КУПАЛИ КРСТ У 1.000 ЕВРА: Уместо пливања за часни крст, ево шта раде Врањанци (ФОТО)

Foto: D. Ristić

Po tradiciji, u Sabornom hramu Svete Trojice u centru Vranja, najpre je održana liturgija povodom Bogojavljenja. Nakon osveštenja bogojavljenske vodice, u porti vranjske gradske crkve, obavljena je svečanost kupanja Bogojavljenskog krsta.

Časni krst je ove godine okupala Maja Stojilković iz Vranja, za sumu od 122.000 dinara. Na prošlogodišnjem nadmetanju krst je u Vranju okupan za 330.000 dinara, a kum je bila Marijana Dimitrijević.

Foto: D. Ristić

Bogojavljenje, jedan je od najvećih hrišćanskih praznika kojim se obeležava uspomena na Hristovo krštenje na reci Jordan i javljanje Boga u vidu goluba i glasa "ovo je sin moj i njega poslušajte".

Slavi se u svim pravoslavnim hramovima u Srbiji, a vernici organizuju tradicionalno plivanje za Časni krst. U Vranju plivanja već godinama nema, a u Pčinjskom okrugu organizovano je u Vladičinom Hanu i na Vlasinskom jezeru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!