ZA MIRNIJE TREĆE DOBA: Projekat pomoći najstarijim Kraljevčanima u ruralnim područjima

G. Ćirović

19. 02. 2021. u 11:20

U SARADNjI sa ovdašnjim udruženjem građana „Polet“ i Centrom za socijalni rad, uz podršku Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Srbije, kao i Vlade Švajcarske, kraljevačka lokalna samouprava realizuje jednogodišnji projekat „Treće doba u porodici“.

ЗА МИРНИЈЕ ТРЕЋЕ ДОБА: Пројекат помоћи најстаријим Краљевчанима у руралним подручјима

Foto: G. Šljivić

U okviru projekta sprovodi se proširenje usluga privremenog smeštaja u kriznim situacijama, usluga pomoći u kući i multisektorska saradnja. Za ovu namenu ukupno je obezbeđeno 2,7 miliona dinara, a projekat se sprovodi na teritoriji Studenice, Lopatnice, Lasca, Vitkovca, Zakute i Bapskog Polja.

- Projekat je usmeren na povećanje socijalne uključenosti i kvaliteta života najstarijih sugrađana u ruralnim područjima koji često ostaju da žive sami, pa neke njihove egzistencijalne potrebe ne mogu da budu zadovoljene, naročito u zimskom periodu – kaže Sonja Jaćović iz Udruženja „Polet“.

Zato je, prema njenim rečima, deo projekta usmeren da se odredi takozvana urgent hraniteljska porodica u njihovoj blizini, kao i gerontodomaćica za uslugu pomoći u kući.

- Tako stara i iznemogla lica imaju mogućnost da brzo dobiju podršku u dostavi namirnica i lekova – pojasnila je Sonja Jaćović. - A, u slučaju potrebe, urgent hraniteljske porodice će ih privremeno primati i u svoj dom ako su zbog nevremena ostali odsečeni od sveta, ili kada izađu iz bolnice dok se ne oporave...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!