INTER BI DA SAČUVA PRVO MESTO: Neće mu biti lako na gostovanju ''boginji provincije''

V.M.

04. 11. 2023. u 09:45

FUDBALERI Atalante će od 18 časova na ''Gevis stadionu'' dočekati lidera na tabeli Serije A, milanski Inter.

ИНТЕР БИ ДА САЧУВА ПРВО МЕСТО: Неће му бити лако на гостовању богињи провинције

Tanjug/AP

Domaćin igra veoma dobro ove sezone i deluje da će ponovo konkurisati za neko od mesta koje vodi u Ligu šampiona. Trenutno je četvrti na tabeli i nalazi se u seriji od dve vezane pobede.

Atalanta je prvo savladala Đenovu sa 2:0, a zatim je bila nešto ubedljivija protiv Empolija (3:0).

Glavna odlike ove nove ekipe Đanpjera Gasperijina je stamena odbrana, naime ''boginja provincije'' je primila samo osam golova u dosadašnjem toku Serije A i to sve na gostovanjima, što znači da na svom ''Gevis stadionu'' golman Muso i dalje nije vadio loptu iz mreže.

Sa druge strane, Inter je u uvodnom delu šampionata istakao ozbiljnu kandidaturu za titulu. Nakon deset odigranih kola prvi je na tabeli sa 25 osvojenih bodova i izgleda sjajno na terenu.

Ima najbolji napad lige sa 25 postignutih pogodaka, a uz to i najkvaliteniju odbranu koja je primila pet golova do sada.

''Neroazuri'' su perfektni na gostovanjima ove sezone, osvojili su maksimalnih 12 bodova na četiri utakmice van svog stadiona i večeras će pokušati da nastave taj niz.

Vođa ekipe je kapiten Lautaro Martinez koji je najbolji strelac lige sa 11 postignutih golova, ipak na poslednja dva meča nije tresao mrežu i možda je današnji duel pravi trenutak da se prekine post.

Što se tiče međusobnih susreta, prošle sezona je u potpunosti pripala Interu koji je u tri navrata bio bolji od Atalnte (dva puta po 3:2 i 1:0).

Verujemo da će ''neroazuri'' neporaženi napustiti Bergamo.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene