ĐORĐE PETROVIĆ SPUŠTA ROLETNU U GRADSKOM DERBIJU: Čelsi juri treći prvenstveni trijumf u nizu

V.M.

13. 01. 2024. u 12:30 >> 12:30

U standardnom premijerligaškom terminu od 13:30 fudbaleri Čelsija će u malom londonskom derbiju ugostiti Fulam na ''Stamford bridžu''.

ЂОРЂЕ ПЕТРОВИЋ СПУШТА РОЛЕТНУ У ГРАДСКОМ ДЕРБИЈУ: Челси јури трећи првенствени тријумф у низу

FOTO: Tanjug/AP

Domaćini igraju promenljivo tokom čitave sezone i nikako da uhvate zalet kojim bi se uključili u borbu za mesta koja vode u Evropu, ali sada imaju priliku to da učine jer su slavili na svoje poslednje dve premijerligaške utakmice.

Prvo su bili bolji od Kristal palasa (2:1), a zatim i od Lutona na ''Kenilvurt roudu'' (3:2).

Ukoliko upišu i treći vezani trijumf, mogu da se popnu čak na sedmo mesto jer im Brajton koji ga trenutno zauzima beži tri boda.

Svoj poslednji ligaški meč plavci su odigrali još krajem decembra, a nakon njega su imali obaveze u Liga i FA kupu.

U najstarijem takmičenju na svetu su rutinski odradili posao protiv Prestona (4:0), dok su u prvoj utakmici polufinalu Liga kupa iznenađujuće poraženi od Midlzbroa sa 1:0 i moraće da jure preokret u revanšu pred svojim navijačima ako žele na ''Vembli''.

Na svim pomenutim mečevima čuvar mreže engleskog velikana bio je naš Đorđe Petrović koji pruža veoma dobre partije i može se reći da je pokazao da zaslužuje ulogu prvog golmana tima i biće zanimljivo videti koga će Poketino odabrati kada se Robert Sančez oporavi od povrede koju vuče već mesec dana.

Četi argentinskog stručnjaka danas na noge dolazi još jedan polufinalista Liga kupa, ekipa Fulama koja je takođe poražena u prvoj utakmici od Liverpula sa 2:1.

Kolibari su poveli na tom meču, ali nisu uspeli da sačuvaju prednost na ''Enfildu'' što je zanimljivo bio slučaj i u njihovom prvenstvnom duelu u prvom delu sezone kada su redsi slavili sa 4:3.

Ako pogledamo Premijer ligu, gosti takođe imaju problema sa konstantnosti u igri, što se i vidi na poslednjih pet duela u kojima su ostvarili dve pobede uz tri poraza.

U prošlom kolu su igrali još jedan gradski derbi, dočekali su ekipu Arsenala i slavili sa 2:1 pogocima Himeneza i Dekordove Rida.

Glavni problem ove ekipe su nastupi na gostovanjima, igraju veoma loše na strani i ostvarili su samo jednu pobedu na deset utakmica izvan svog ''Krejven kotidža''.

Što se tiče izostanaka, imamo standardnu ''bolnicu'' u redovima Čelsija koji će biti bez Džeksona, Fofane, Kukurelje, Džejmsa, Lavije, Sančeza, Čalobe i Nkunkua.

Kod Fulama je nešto bolja situacija i menadžer Marko Silva ne može da računa na Ivobija, Traorea, Basija i Balo Turea.

Na prvom ovosezoskom duelu današnji rivala Čelsi je slavio sa 2:0, a mi verujemo da će ''plavci'' ponovo trijumfovati u malom gradskom derbiju.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave