INTER ČEKA OSVETU 14 DUGIH GODINA: "Jorgandžije" nikada nisu igrale ovako efikasan fudbal

O. M.

20. 02. 2024. u 12:32 >> 12:32

DERBI osmine finala Lige šampiona igra se ovog utorka od 21 čas na stadionu "Đuzepe Meaca" u Milanu između domaćeg Intera i madridskog Atletika.

ИНТЕР ЧЕКА ОСВЕТУ 14 ДУГИХ ГОДИНА: Јорганџије никада нису играле овако ефикасан фудбал

FOTO: Tanjug/AP

Inter ima sjajnu sezonu, lider je u Seriji A, sa velikim izgledima da osvoji titulu posle  tri godine pauze i da tako prišije sebi drugu zvezdu iznad grba, jer bi to bio jubilarni 20 naslov prvaka Italije. 

Nedavno su ispali iz Kupa Italije izgubivši od Bolonje posle produžetka i tako su propustili priliku da ovaj trofej osvoje treći uzastopni put, ali i mogućnost da ponove uspeh iz 2010. godine kada su postali prvi i za sada jedini italijanski klub sa osvojenom "triplom krunom". Kao uteha stigao je trofej Super kupa u čijem finalu su savladali šampiona Italije Napolija.

Prošle sezone su igrali fantastično u Ligi šampiona i stigli do finala gde su na kraju tesno izgubili od Mančester sitija.

Inter je igrao fantastično u grupnoj fazi i bio neporažen u šest utakmica, tri pobede i tri remija. Sačuvali su mrežu na tri utakmice i samo jednom nisu uspeli da postignu pogodak. Kod kuće su primili jedan gol u tri utakmice.

Inter je izgubio jednu od poslednjih devet utakmica kod kuće u Ligi šampiona, a u šest od osam poslednjih utakmica na "Meaci" nisu primili gol.

Njihova serija nepobedivosti u svim takmičenjima traje od pomenute kup-utakmice sa Bolonjom, ali poslednji poraz u regularnom toku pretrpeli su u septembru od Sasuola. To je ujedno jedini "pravi" poraz u sezoni, a i njega su mogli da izbegnu pošto su prokockali prednost od jednog gola na poluvremenu.

Za razliku od svog današnjeg rivala, Atletiko je daleko od trke za titulu u Španiji, a verovatno će i do samog kraja La lige voditi bitku za jedno od mesta koje vode u Ligu šampiona.

"Jorgandžije" su imale lak put do osmine finala Lige šampiona. Bez poraza su prošli grupu u kojoj su se već sastali sa jednom italijanskom ekipom, Laciom, protiv koga su osvojili četiri boda.

Četiri od šest utakmica su završene "GG&3+", a sva tri gostovanja su došla "oba tima daju gol". 

Atletiko se poslednjih sezona mučio u gostima u Ligi šampiona. Pobedili su samo u jednoj od poslednjih sedam utakmica na strani i dve od poslednjih devet. U tom razdoblju samo jednom su uspeli da sačuvaju svoju mrežu.

Ovo će biti prvi međusobni susret Intera i Atletika od 2010. godine, kada su "jorgandžije" u Superkupu Evrope pobedile sa 2:0, golovima Serhija Aguera i Hosea Antonija Rejesa, koji je, nažalost, nekoliko godina kasnije poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 2,08)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)