KEJN I BELINGEM NA RODRIGA I VINISIJUSA: Prijateljski okršaj na "Vembliju" između Engleske i Brazila

S. R.

23. 03. 2024. u 08:00

Sudar bivših svetskih prvaka. U subotu (20.00) na „Vembliju“ biće okršaj Engleske i Brazila kojima će ovo biti ujedno i jedna od poslednjih provera uoči letnjih kontinentalnih šampionata. Duel će biti zanimljiv, pošto većina igrača sa spiska jedne i druge selekcije deli svlačionicu na klupskom planu, tako da se dobro poznaju.

КЕЈН И БЕЛИНГЕМ НА РОДРИГА И ВИНИСИЈУСА: Пријатељски окршај на Вемблију између Енглеске и Бразила

FOTO: Tanjug/AP

„Albion“ izaziva najveću pažnju jer je prvi rival Srbije na predstojećem EP u Nemačkoj. Selektor Engleza Geret Sautgejt ima na raspolaganju gotovo najjači sastav. To se najviše odnosi na napadački potencijal, možda i najpotentniji u istoriji.

Za četiri ili pet mesta u ofanzivnom delu konkurišu skoro desetak odličnih igrača. Počevši od Belingema, Palmera, Medisona, Fodena, Sake, Bovena, pa preko izuzentno kvalitetnih centralnih napadača. Hari Kejn, kapiten tima i najbolji centarfor Evrope koji nemilice trese mreže u Bajernu ove sezone, stigao je u kamp selekcije sa manjom povredom, te je njegov nastup pod znakom pitanja. Međutim, čak i ako ne bude nastupio, tu su Toni i Votkins, as Aston Vile koji u Premijer ligi ima samo dva gola manje nego Haland na svom kontu.

Iako deluje da svakome mogu da daju najmanje dva gola, u kvalifikacijama za EP postigli su 22 na osam duela, pa bi malo opuštenija atmosfera prijateljskog susreta mogla da ih dodatno opusti. Takođe, u defanzivnom delu su igrači koji su često osporavani u svojim klubovima, poput Megvajera, Čilvela, Gomeza, ali je Sautgejt utegao i ovaj deo ekipe.

Ipak, sada će se nameriti na podjednako darovitu ofanzivu. Brazil se sprema za Kopa Amerika pod vođstvom novog selektora Dorivala juniora koji je preuzeo palicu od Pedra Diniza. S obzirom da se bliži kraj klupskih sezona, mnogo standardnih igrača otkazalo je nastupe usled povreda. Neće biti dvojice standarnih golmana Alisona i Edersona, Kazemira... Iako će defanziva trpeti, napad neće. Tu je dvojac Real Madrida Vinisijus i Rodrigo, kao i budući as „kraljeva“ Endrik, otkrovenja sezone iz Đirone Savija i Galeno iz Porta. Ono što upada u oči jeste da čitav vezni red igra u Premijerligašima te su im teren i okuženje jako poznati.

Često bez pobednika

U poslednjih 17 godina dve selekcije su odigrale pet prijateljskih susreta. Brazil je odneo trijumf 2009. (1:0), a četiri godine kasnije Engleska (2:1). Tri puta su se mečevi završavali bez pobednika (0:0, 1:1, 2:2).

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024