VILA BI DANAS DA ZAVRŠI POSAO: Nekadašnji prvak Evrope na korak od plasmana u Ligu šampiona

O. M.

05. 05. 2024. u 10:07

ASTON VILA u nedelju gostuje Brajtonu u utakmici koja ima ogroman značaj za nekadašnjeg šampiona Evrope.

ВИЛА БИ ДАНАС ДА ЗАВРШИ ПОСАО: Некадашњи првак Европе на корак од пласмана у Лигу шампиона

FOTO: EPA-EFE/DARREN ENGLAND AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Tim Unaja Emerija mogao bi već danas da obezbedi plasman u Ligu šampiona, za šta je potrebno da pobedi, ali i da Totenhem izgubi od Liverpula. 

MAlo je uzdrmana Vila posle šokantnog poraza u prvoj utakmici polufinala Lige konferencija od Olimpijakosa. Grci su  Birmingemu pobedili sa 4:2 u utakmici u kojoj je šest golova palo za nešto više od časa igre. Tek đšto je Vila teškom mukom stigla iznenađujućih 0:2, usledila su nova dva gola gostiju koji su tako u Pirej odneli veliki kapital.

S druge strane, Brajton u ovaj meč ulazi posle ubedljivog poraza od Bornmauta 0:3. "Galebovi" su u slobodnom padu. Njihova forma je očajna još od kraja februara. U poslednjih 12 utakmcia imaju samo dve pobede, minimalnu protiv Notingem foresta u prvenstvu i Pirovu protiv Rome u revanšu osmine finala Lige Evrope.

Posle tog revanša osvojili su samo dva boda, od mogućih 18 u Premijer ligi, pa je samo Šefild lošiji bez bodova u tom razdoblju. Na poslednjih 12 utakmica Brajton je postigao samo pet golova, koliko i u pobedi nad Šefildom sredinom februara dok je četa Roberta de Zerbija još bila u formi.

Da prošlog vikenda nije ispustila 2:0 protiv Čelsija, Vili bi danas bio dovoljan bod protiv Brajtona da obezbedi Ligu šampiona. Ovako moraće da pobedi na "Falmer stadionu" ali to ne bi trebalo da predstavlja preveliki problem, jer ovde su slavili tri od poslednjih šest puta kada su dolazili, a  preostala ti puta su igrali nerešeno.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,50)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)