EVROPSKI I SVETSKI ŠAMPIONI IZGLEDAJU NEZAUSTAVLJIVO: Prošlogodišnji finalista se provukao u četvrtfinalu

V.M.

22. 07. 2023. u 13:30

U drugom polufinalnom susretu odbojkaške Lige nacija gledaćemo veliki derbi između Amerike i Italije.

ЕВРОПСКИ И СВЕТСКИ ШАМПИОНИ ИЗГЛЕДАЈУ НЕЗАУСТАВЉИВО: Прошлогодишњи финалиста се провукао у четвртфиналу

Foto Profimedia

Amerikanci su u regularnom delu pokazali najbolju odbojku, konstantno su igrali u najjačem sastavu i zasluženo su zauzeli prvo mesto sa rezultatom 10-2.

Sa ulogom velikog favorita su ušli u četvrtfinali meč sa Francuskom i to su opravdali u prva dva seta, ali nakon toga Francuzi su napravili određene promene. U igru su ušli Patri i Bizar koji su potpuno promenili tok meča i ''galski petlovi'' su nošeni njima poravnali na 2:2. Ušlo se u peti set u kojem su Amerikanci bili smireniji i na kraju su slavili sa 3:2 (25:21, 25:18, 17:25, 24:26, 15:9).

Četu Džona Spiroua je predvodio iskusni Met Anderson sa 22 poena, a 16 je pridodao Džeški.

Amerikancima će ovo biti četvrto polufinale u pet izdanja Lige nacija i pokušaće da barem ponove prošlogodišnji uspeh kada su dogurali do finala u kojem je upravo Francuska bila bolja od njih.

Što se tiče Italijana, oni su nakon nešto slabijeg početka takmičenja dali gas. Slavili su na devet od poslednjih deset mečeva i sa neverovatnom dozom samopouzdanja su došli na završni turnir.

Aktuleni svetski i evropski šampioni su svu svoju silinu pokazali u četvrtfinalu kada su demolirali reprezentaciju Argentine sa 3:0 (25:17, 25:13, 25:14). 

Trebalo im je nešto više od sat vremena da se plasiraju u polufinale i orni su da po prvi put osvoje Ligu naciju.

Protiv ''gaučosa'', najviše se istakao Alesandro Mikeleto koji je postigao 15 poena, dok su Lavija i Romeo dodali 12, odnosno 11.

Današnji rivali su već odigrali jedan meč u ovosezonskom izdanju Lige nacija, Italijani su tada bili u oslabljenom sastavu što su Amerikanci iskoristili i rutinski slavili sa 3:0.

Verujemo da ćemo danas gledati dosta zanimljiviji meč u kojem će ''azuri'' čekirati kartu za finale.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: Amerika - Italija 2 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave