PROGRAM "MOJA PRVA PLATA": Konkurisalo više od 17.000 mladih

E.B.T.

09. 11. 2020. u 16:36

ZA projekat "Moja prva plata" uspešno se prijavio 17.081 kandidat za neku od 12.559 pozicija, koju je ponudilo 7.524 poslodavca, saopštila je danas Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ).

ПРОГРАМ МОЈА ПРВА ПЛАТА: Конкурисало више од 17.000 младих

D. Novković

Prijavljivanje kandidata je završeno, a konačna lista poslodavaca sa brojem odobrenih izvršilaca za svakog poslodavca, biće objavljena na portalu "Moja prva plata", najkasnije do 27. novembra.

- Poslodavci iz privatnog sektora imaju rok za selekciju i povezivanje sa kandidatima do 15. novembra, do ponoći - navode iz NSZ. - Poslodavci iz javnog sektora će dobiti obaveštenje o daljim aktivnostima nakon 16. novembra.

Zaključivanje ugovora između Nacionalne službe, poslodavca i izabranog kandidata, kojim se uređuju međusobna prava i obaveze, obavljaće se u periodu od 28. novembra do 14. decembra.

Vlada Srbije je Program "Moja prva plata" pokrenula sa ciljem da se podstakne osposobljavanje za rad mladih ljudi i pruži podrška privredi u rešavanju problema nedostatka kadrova. Program predviđa devetomesečno osposobljavanje na konkretnim poslovima, a za te namene opredeljeno je dve milijarde dinara.

Nalog na portalu "Moja prva plata" otvorilo je 22.948 mladih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!