KAKO DA IZBEGNETE GUŽVE NA AUTO-PUTU: Pojačan saobraćaj na "Milošu Velikom"

Z. R.

16. 02. 2021. u 12:42

NAPLATNA stanica Preljina ima sedam prolaza, ali za gužvu koja je bila u petak, kada se na prolaz čekalo i duže od sat vremena, ne bi joj bilo dovoljno ni duplo više!

КАКО ДА ИЗБЕГНЕТЕ ГУЖВЕ НА АУТО-ПУТУ: Појачан саобраћај на Милошу Великом

Foto: Printscreen

U periodu od 18 časova 12. februara do 13. februara u isto vreme, kroz punktove je prošlo 14.352 vozila! Kolaps u saobraćaju nastao je zbog slabog protoka vozila na petlji u Preljini, kao i zbog navike vozača da prođu kroz centar grada, a ne obilaznicom oko Čačka.

U Javnom preduzeću "Putevi Srbije" su upozoravali da se saobraćaj kroz Preljinu i Čačak odvija usporeno i da su zbog toga kolone vozila ispred naplatne stanice, što onemogućava normalan protok vozila kroz nju.

Svi koji su u petak otputovali, već danas bi trebalo da se vrate za Beograd, pa se ponovo očekuju gužve na Auto-putu "Miloš Veliki".

Najveći pritisak automobila očekuje se opet na naplatnoj rampi u Preljini, ali i na izlazu, u Obrenovcu.

Alternativa za one koji putuju iz Čačka, sa Zlatara ili Zlatibora, mogla bi biti vožnja Ibarskom magistralom i umesto kod Čačka, ulazak na auto-put kod Ljiga.

Pojačan intenzitet saobraćaja danas se očekuje i na poslednjoj izlaznoj rampi na "Milošu Velikom", kod Obrenovca. Oni koji ne žele da čekaju u koloni, mogu se isključiti na prethodnoj naplatnoj rampi kod Lajkovca i nastaviti putovanje do Beograda Ibarskom magistralom.

JP "Putevi Srbije" saopštili su da se na državnom putu prvog A reda broj 2, na Auto-putu "Miloš Veliki" u popodnevnim i večernjim satima očekuje pojačan intenzitet saobraćaja. "Putevi" ističu da preduzimaju sve neophodne mere u cilju bržeg prolaska vozila i da će svi naplatni kanali biti u funkciji bez minuta pauze.

- Duž auto-puta na portalima sa izmenljivom saobraćajnom signalizacijom biće istaknuta obaveštenja o zadržavanjima na naplatnim stanicama i stanju na auto-putu - navode u "Putevima". - Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu uslovima na putu, drže bezbedno odstojanje i poštuju saobraćajnu signalizaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!