Škola

J. S.

04. 11. 2023. u 07:15

VRŠNjAČKO nasilje, ruganje prosvetarima i njihovo javno ponižavanje, na kraju snimanje oralnog seksa i to među školskim klupama.

Школа

Novosti

Ko je kriv i gde smo kao društvo pogrešili, pitanje je koje se sve češće postavlja.

Roditelji u strahu, nastavnici ograničeni suvoparnim i beskorisnim pravilnicima uvezenim sa "vrlog zapada", deca pod uticajem interneta i sve im na izvolte.

Najnoviji slučaj bizarne simulacije seksa šestaka u surduličkoj osnovnoj školi zgranuo je i prekaljene stručnjake koji se bave ovim temama. Pogotovo što verovatno nema ni krivičnog dela, jer je, kako se moglo čuti, sve bilo na dobrovoljnoj bazi, ali i ako ga možda ima, što će se tek utvrditi, onda nema odgovornosti jer su u pitanju maloletnici mlađi od 14 godina koji ne podležu krivičnoj odgovornosti. Iako je uvreženo mišljenje da se pomenuti socijalni brodolomi događaju u školama sa niskom reputacijom u kojim đacima fali i znanja i discipline i domaćeg vaspitanja, to nije slučaj sa osmoletkom u Surdulici. Radi se, uslovno rečeno o "elitnoj" školi u ovom kraju i u njoj i te kako vladaju rad i red. Iznedrila je mnogo nagrađivane i uspešne dece, posvećenih prosvetara, ali je i primer dobre prakse u inkluzivnoj nastavi. Ipak, desilo se to što se desilo.

Iako u internetu i društvenim mrežama uglavnom vidimo zlo i neprijatelje dece i mladih, na kraju se postavlja pitanje: da snimak nije došao do direktorke da li bi ova priča ostala neispričana? Ona je jedna od retkih u njenoj branši, koja je odlučila da se uhvati ukoštac sa velikom traumom i skandalom i nije su u strahu od gubitka funkcije perfidno gurnula pod tepih. Njeno i jeste bilo da slučaj prijavi i to je uradila.

Na kraju, ono što intrigira i ostavlja bez teksta je činjenica da osim opšte zgroženosti, nagađanja ili okretanja glave, niko ne vidi način, niti nudi rešenje. Gromopucatelne najave posle tragedije u "Ribnikaru", da će se uvesti red kada je reč o platformama dostupnim deci na mobilnim telefonima, ostale je samo na naporu da se osnuje radna grupa. A, znamo dobro šta je o tome mislio Čerčil...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!