ZBORIŠTE TERORISTA I EKSTREMISTA: Zašto Evropa izbegava da gleda u nož koji komšija oštri na tocilu

Radoje Dragović

11. 11. 2020. u 12:09

Odavno nije tajna da austrijske filijale džihadizma svoje baze imaju širom Kosova i Metohije

ЗБОРИШТЕ ТЕРОРИСТА И ЕКСТРЕМИСТА: Зашто Европа избегава да гледа у нож који комшија оштри на тоцилу

Novosti

SVI putevi islamskog ekstremizma u Evropi vode - preko Kosova.

Ova činjenica, opštepoznata i svakidašnja gotovo kao topla voda, poznata je svima osim toj istoj Evropi, koja je militantnim ekstremizmom - najviše ugrožena.

Poslednji slučaj teroriste iz Beča, nepotrebno i bolno, upućuje na Kosovo, koje je na svom putu lažne samostalnosti postalo crna rupa evropske bezbednosti.

Nije zato čak ni za čuđenje vest da je ubijeni bečki terorista Kujtim Fejzulaj, iako poreklom iz Severne Makedonije, prikupljao novac i slao na Kosovo. Jer, u gotovo svim regionalnim, pa čak i globalnim mejnstrim medijima, objavljene su stotine tekstova i priloga o tačkama dodira domaćih islamskih ekstremista sa međunarodnim terorističkim mrežama, gle čuda, baš na Kosovu.

Dobro je poznato da su bečka predgrađa čvorišta globalnih militantnih struktura, gde se godinama okupljaju salifisti, vehabisti i kojekakvi simpatizeri doktrina da je put do Boga kraći ukoliko se ka njemu krene sa pojasom eksploziva ili "kalašnjikovom".

Odavno nije tajna da austrijske filijale džihadizma svoje baze imaju širom Kosova i Metohije, odakle je - prosečno, po glavi stanovnika - najviše dobrovoljaca otišlo u Siriju i Irak da ratuje za Islamsku državu.

Ključno pitanje je zašto Evropa izbegava da gleda u nož koji komšija oštri na tocilu. Iz briselskih cipela teško je reći i priznati da je "mlada evropska demokratija", miljenica Nemačke i SAD, postala zborište terorista i verskih ekstremista koji planiraju krvave "komade sa pevanjem i pucanjem" po svojim političkim očevima u Evropi.

Odavno je rečeno da je teatar istina, a u njemu puška koja visi u prvom činu obično opali u poslednjem. Evropa izgleda ne prati ni pozorišnu, niti terorističku scenu. A to mnogo košta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri