UHAPŠEN SARADNIK HAŠIMA TAČIJA: Specijalizovani sud za zločine na KiM sumnjiči Isnija Kiljaja za krivična dela protiv pravosuđa

S.S.R.

03. 11. 2023. u 18:08

SPECIJALIZOVANO tužilaštvo uhapsilo je juče na Kosovu i Metohiji Isnija Kiljaja i on je danas doveden u pritvorski objekat Specijalizovanih veća tzv. Kosova u Hagu. Uhapšeni koji je nekadašnji saradnih bivšeg lidera lažne države Hašima Tačija tereti se za krivična dela protiv pravosuđa, uključujući ometanje službenog lica u obavljanju službene dužnosti.

УХАПШЕН САРАДНИК ХАШИМА ТАЧИЈА: Специјализовани суд за злочине на КиМ сумњичи Иснија Киљаја за кривична дела против правосуђа

Sajmon Loz će zastupati žrtve u Hagu

- Specijalizovano tužilaštvo izvršilo je hapšenje u saradnji sa kosovskom policijom i Misijom Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks).  Prvo pristupanje sudu Isnija Kiljaja zakazano je za subotu. 4. novembra 2023. u 10:00 časova i održaće se u sudnici Specijalizovanih veća Kosova u Hagu. Prvo pristupanje sudu održaće se na javnoj sednici, na kojoj će sudija pojedinac proveriti da li je Isni Kiljaj upoznat s razlozima hapšenja i da li se poštuju njegova prava predviđena Zakonom i Pravilnikom, uključujući pravo na pravno zastupanje. U roku od 48 sati od prvog pristupanja sudu, sudija će doneti odluku da li će Isni Kiljaj biti pušten ili zadržan u pritvoru - navodi se u saopštenju Tužilaštva. 

Poslednjih dana na KiM vršeno je nekoliko pretresa kuća Tačijevih saradnika. Kiljaj je bio konzul lažne države u Sloveniji i član nekadašnje vlade tvz. Kosova. 

Tači, Kadri Veselji, Redžep Seljimi i Jakup Krasnići terete se za ratne i zločine protiv čovečnosti, najmanje 102 ubistva, hapšenja, protivpravna zatvaranja dok su bili lideri tzv. OVK. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)