PROTEST MEŠTANA KURŠUMLIJSKIH SELA: Uz administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom zbog svakodnevnih upada naoružanih Albanaca

D. Z.

29. 01. 2024. u 12:55

ALBANCI naoružani automatskim puškama svakodnevno ulaze u opštinu Kuršumlija i to duboko u teritoriju naše opštine ugrožavajući ne samo imovinu, već i živote meštana. Zato ovim današnjim protestom želimo da skrenemo pažnju predstavnicima naše vlasti da nam je neophodna veća zaštita.

ПРОТЕСТ МЕШТАНА КУРШУМЛИЈСКИХ СЕЛА: Уз административну линију са Косовом и Метохијом због свакодневних упада наоружаних Албанаца

foto d.z.

Ovo su danas na protesnom skupu u centru Kuršumlije poručili meštani sela uz administrativnu liniju sa kuršumlijskom opštinom koji se, kako ističu, osećaju ugroženim zbog svakodnevnih upada naoružanih albanskih šumokradica.

- Osećamo se nebezbednim zbog svakodnevnih upada Albanaca koji ne samo da kradu šumu u državnom i privatnom vlasništvu već i pljačkaju našu imovinu. Budući da dolaze naoružani i u grupama naši životi su ugroženi jer je na ovom području mali broj pripadnika policije i to je suštinska poruka ovog današnjeg okupljanja - ističu meštani sela uz administrativnu liniju opštine Kuršumlija, njih nekoliko desetina koji su se okupili danas u centru Kuršumlije da ukažu na strah od upada Albanaca i da zatraže zaštitu policije i vojske.

- Ja živim u selu sa suprugom, četvoro dece i troje unučadi i logično je da strahujem za njih jer Albanci ulaze svakodnevno na područje našeg sela. Iako imamo saradnju sa policijom, želimo da ukažemo da mali broj pripadnika obezbeđuje područje naše opštine uz amdinistrativnu liniju sa Kosmetom - kaže nam Slavimir Antić iz sela Mrča nadomak Lukovske banje i dodaje da će meštani radikalizovati protest ukoliko se ne uvaže njihovi zahtevi za, kako kažu, poboljšanje bezbednosti ovog područja. Ako se to ne učini, smatraju da će Albanci iz susedne podujevske opštine „zauzeti“ sela na području kuršumlisjke opštine kao što to čini tzv kosovska policija na severu Kosova i Metohije. Okupljeni su poručili da ovo nije problem samo meštana kuršumlijske opštine već i čitave zemlje i zatražili su bolju pokrivenost signalom mobilne telefonije kako bi u slučaju potrebe mogli da pozovu policiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave