ĐILASOV BRAT IMA NAJMANJE 28 NEKRETNINA: Među njima luksuzni stanovi, lokali i garaže

V. N.

26. 11. 2020. u 18:08

GOJKO Đilas, rođeni brat lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, poseduje na stotine kvadrata u centru Beograda, tačnije najmanje 28 nekretnina, među kojima su i luksuzni stanovi, ali i lokali i garaže.

ЂИЛАСОВ БРАТ ИМА НАЈМАЊЕ 28 НЕКРЕТНИНА: Међу њима луксузни станови, локали и гараже

Foto: Tanjug

Istovremeno, on ima i upravljačka prava u četiri kompanije u srpskoj prestonici, a vlasnik je i firme "Komodos korporejšn" registrovane u američkoj državi Delaver.

Ove podatke iznela je danas u Skupštini Srbije poslanica SNS Sandra Božić, koja je dodala da je Gojko Đilas, uprkos tome što je prema imovinskoj karti očigledno veoma uspešan poslovni čovek, apsolutno nepoznat srpskoj javnosti. Božićeva je pozvala CINS, KRIK, BIRN i druge istraživačke mreže da se pozabave imovinom Đilasovog brata, kao i načinom na koji je došao do velikog broja nekretnina.

SPISAK KOJI JE OBJAVIO "OBJEKTIV" 

1. Stan u Siminoj ulici od 91 m2

2. Stan u Gramšijevoj 56 m2
3. Stan u Dušana Radovića 48 m2
4. Stan u Beogradskoj 91 m2
5. Stan u Borislava Pekića 43 m2
6. Lokal u Požarevačkoj 15 m2
7. Stan u Gospodar Jovanovoj 55 m2
8. Stan u Dimitrija Tucovića 67 m2
9-13. Pet stanova u zgradi u Ulici Velisava Vujovića od po 127 m2 svaki stan
14-15. Dva stana u Velisava Vujovića od po 25 m2
16-22. Sedam garaža u V. Vujovića od po 12 m2
23. Stan u Gospodar Jevremovoj 143 m2
24. Stan u Kornelija Stankovića 61 m2
25. Stan u Svetozara Markovića 105 m2
26. Stan u Jevrema Grujića 160 m2
27-28. Dve garaže u Đorđa Stanojevića od 11 m2

- Ne čudi što javnost ništa ne zna o bratu Dragana Đilasa, jer se SNS, za razliku od Marinike Tepić, samog Đilasa i ostatka tajkunske bulumunte nikada nije obračunavao sa neistomišljenicima na takav način, preko dece, rodbine - rekla je Božićeva.

Ona je navela da Gojko Đilas poseduje stan u Siminoj ulici od 91 m2, a stan iste veličine ima i u Beogradskoj ulici. Prema njenim rečima, vlasnik je i stanova u Gramšijevoj, Dušana Radovića, Borislava Pekića, Gospodar Jovanovoj, Gospodar Jevremovoj, Dimitrija Tucovića, Svetozara Markovića i Kornelija Stankovića. U zgradi u Ulici Velisava Vujovića poseduje pet stanova, svaki od po 127 metara kvadratnih, kao i još dva manja stana i čak sedam garaža. U Ulici Jevrema Grujića ima stan od čak 160 kvadrata. Na spisku negove imovine su i lokal u Požarevačkoj i dve garaže u Ulici Đorđa Stanojevića.
Božić je ukazala i da ovo, najverovatnije, nije kraj spiska imovine Gojka Đilasa. Ona je tokom rasprave o izboru za poverenika za zaštitu ravnopravnosti upitala šta je sa ljudskim pravima predsednika Aleksandra Vučića, čijeg brata Andreja Vučića svi znaju, samo zato što je brat predsednika. Ona je pokazala fotografiju brata Dragana Đilasa, Gojka, i ocenila da verovatno niko ne zna o kome se radi.

PORESKI RAJ U DELAVERU

BOŽIĆEVA je ukazala i da se na fiktivnim adresama u američkom Delaveru, gde je registrovana i firma Gojka Đilasa, registruju kompanije stranih državljana čiji je jedini cilj pranje novca i izbegavanje plaćanja poreza u zemljama odakle potiču vlasnici.

- Ne postoji maestralniji primer izbegavanja plaćanja poreza od Dragana Đilasa i njegovih medija koji i dan-danas ne plaćaju porez u Srbiji i brinu o porezu nekog Luksemburga.

- O tajkunskoj braći se ne govori, ali zato se priča o predsednikovom bratu. Koliko puta ste čuli da poseduje restorane, pekare, zemlju po Vojvodini, koliko puta su sami sebe demantovali, da Andrej Vučić ništa od toga ne poseduje? Ali se o bratu Dragana Đilasa ne govori. Je l' to zabranjena tema? - upitala je Božićeva, i dodala da svi takođe znaju kako se zovu deca predsednika jer se o njima neprestano piše i govori i njima se preti.

Poslanica naprednjaka ukazala je i da se, kada se pogledaju sve pretnje upućene Vučiću i njegovoj porodici, vidi da je reč o ljudima koji otvoreno podržavaju jednu političku doktrinu:

- Ono što priča Srđan Nogo, Dragan Đilas misli. Ovo su sve horde njegovih pristalica, koje iza ovih monstruoznih izjava dele svoje političke ideje. Svaki put kada neko preti deci Aleksandra Vučića, iza toga stoji Đilas, niko drugi. Pitam ko je tu da zaštiti ljudska prava predsednika Vučića i njegove porodice, ko je tu da zaštiti oca, kada mu napadaju kćerku, prete da će je silovati. Gde su državni organi koji treba da reaguju na ovo? Apelujem još jednom ovim putem da se ne prelazi tek tako preko izjava Noga, molim sve nadležne državne organe da reaguju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (25)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri