BEOGRAD BLIŽI METROU: U Skupštini usvojen set zakona

S. B.

24. 12. 2020. u 15:47

POSLANICI su usvojili set zakona, a ministar finansija Siniša Mali poručuje da je on značajan za razvoj infrastrukture, ekonomski razvoj Srbije i realizaciju programa "Srbija 2025".

БЕОГРАД БЛИЖИ МЕТРОУ: У Скупштини усвојен сет закона

Foto: Tanjug/Rade Prelić

U zakonskoj proceduri se ove godine našlo čak 40 zakona u nadležnosti Ministarstva finansija.

Govoreći o propisima koji su usvojeni, Mali je istakao da je prvi i i možda najvažniji od svih - Zakon o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Francuske o saradnji u oblasti sprovođenja prioritetnih projekata u Republici Srbiji.

- Potpisivanjem ovog Sporazuma i njegovim usvajanjem u Skupštini na korak smo bliže cilju da građani Beograda i Srbije dobiju svoj prvi metro, kao i tome da radovi na ovom projektu krenu do kraja naredne godine - kazao je ministar. - Među usvojenim propisima je i Zakon o zaduživanju Republike Srbije kod Unikredit banke za potrebe finansiranja Projekta Ruma-Šabac-Loznica.

Treći zakon iz nadležnosti Ministarstva finansija je Zakon o potvrđivanju Ugovora između Vlade Republike Srbije i Vlade Hong Konga Specijalnog administrativnog regiona Narodne Republike Kine o otklanjanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i na imovinu i sprečavanju poreske evazije i izbegavanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri