ARKANOVI POSLOVI ZA UDBU: Šešelj otkrio sadržaj dokumenta koji mu je Frenki dao u Hagu (VIDEO)

Novosti online

26. 12. 2020. u 13:55

PREDSEDNIK SRS Vojislav Šešelj govorio je u Jutarnjem programu Hepi televizije o Željku Ražnatoviću Arkanu, te istakao da je Arkan bio i agent savezne UDBE.

АРКАНОВИ ПОСЛОВИ ЗА УДБУ: Шешељ открио садржај документа који му је Френки дао у Хагу (ВИДЕО)

Foto: Igor Marinković/Novosti arhiva/ilustracija

- Arkan je pre rata bio agent UDBE i lični prijatelj Staneta Dolanca. Stane mu je poklonio pištolj sa posvetom:,,Željku od Staneta." Bio je profesionalni ubica, učestvovao je u organizaciji ubistva Đurekovića i još nekih ljudi. Njega je rat zatekao kao agenta savezne UDBE, šef savezne policije je tad bio Ćulafić i on mu je dao zadatak da što više kompromituje Slobodana Miloševića na velikim mitinzima. Zato je Arkan dolazio sa najzapaljivijim parolama, pa se penjao na konje pred Saveznom Skupštinom... Postoji policijski dokument o tome koji mi je u Hagu dao Franko Simatović i koji sam ja upotrebio i u svom procesu - izjavio je Šešelj.

Lider radikala je rekao i da je Srpska dobrovoljačka garda trebala da kontrira Giškinoj Srpskoj gardi.

Šešelj je rekao da Arkan nije mogao da odoli ratnom plenu, ali da su članovi njegove garde imali mnogo junaka u jedinici.

Lider SRS je rekao da se Arkan oteo kontroli posle Badžine (Radovan Stojičić Badža) pogibije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (6)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024